Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2014,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

državno prvenstvo HDD Olimpija

Ponedeljek, 31. 3. 2014, 21.23

8 let

Ograjenšek prerešetal mrežo Jesenic, Olimpija z lepo prednostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Olimpije so na prvi finalni tekmi državnega prvenstva s 5:1 premagali Jeseničane in si pred povratno četrtkovo tekmo priigrali lepo prednost. S štirimi zadetki je blestel Ken Ograjenšek.

Da so na Jesenicah dolgo čakali na to tekmo, je pred začetkom obračuna, ki bi se moral začeti ob 18. uri, dodobra nakazala množica navijačev, ki je še nekaj minut po predvidenem začetku prvega finalnega obračuna za državnega prvaka – začel se je z desetminutno zamudo – stala v vrsti za vstopnice. Že dolgo je tega, kar so večni tekmeci z Gorenjske in prestolnice zadnjič prekrižali palice v državnem članskem prvenstvu. Pisal se je 2. april 2012, ko so zmaji pred več kot 720 dnevi osvojili naslov prvakov.

In spet je prišel dan za spopad v članskem prvenstvu. Le da je tokrat na eni strani stalo edino slovensko profesionalno moštvo, za katerega ne šteje nič drugega kot ubranitev naslova prvakov, na drugi pa člani Team Jesenic, ki so se dobro zavedali, kdo je favorit, a so Olimpiji hoteli otežiti nalogo. V lepo zapolnjeni dvorani, zbralo se je okoli dva tisoč navijačev, so odločneje začeli zeleno-beli, ki so jeseniško mrežo z golom Kena Ograjenška načeli že v tretji minuti. Ljubljanska prevlada se je končala v osmi minuti, ko so imeli gostitelji igralca več in so zaposlili Aleša Silo. Najnevarneje je zapretil Peter Bizalj, a je plošček po njegovem strelu z bližine zletel prek gola. Nato so znova oživeli zmaji, v 14. minuti je jeseniškega vratarja Jureta Pavliča z lepo akcijo, v kateri je vse opravil sam, premagal še Anže Ropret. Rezultat tretjine, v kateri so bili več pri ploščku gostje in v kateri je železarje ob strelu Grahuta rešila vratnica, je v zadnji minuti postavil Ken Ograjenšek.

Napadalna igra ob številčni premoči obrodila sadove

Začetek druge tretjine je bil v znamenju Olimpije, ki je napadala vrata razpoloženega Jureta Pavliča. Ta je soigralce z nekaj odličnimi obrambami – še posebej se je izkazal ob strelu Kena Ograjenška – ohranjal pri zaostanku treh zadetkov. V 27. minuti so Jeseničani prvič resneje zapretili, ko je v protinapad pobegnil Aleš Remar, a mu ni uspelo znižati zaostanka. Je pa to na polovici tekme, v 30. minuti, uspelo Davidu Sefiču, ki je ob številčni prednosti Silo premagal s strelom med nogama in poskrbel za val navdušenja med gledalci.

In kaj kmalu bi lahko bilo 2:3, a Sašo Rajsar samostojnega prodora ni kronal z zadetkom. Tudi ob kazni Igorja Cvetka so se železarji, ki so v tem delu igrali veliko bolj napadalno, dobro znašli, a so se njihovi poskusi znižanja zaostanka izjalovili. Za varnejše vodstvo Olimpije bi ob koncu tretjine lahko poskrbela Gregor Koblar, ki je zadel okvir vrat, in Cvetek, ki se je znašel sam pred vratarjem domačih, vendar je rezultat ostal nespremenjen.

Vročekrvna Morency in Pavlič, razigrani Ograjenšek

Zadnjo tretjino so zaznamovali vroče glave in še dva zadetka razigranega Kena Ograjenška. V 50. minuti so zapele pesti med Pascalom Morencyjem in vratarjem Juretom Pavličem, kar je še poživilo že tako razgreto ozračje Podmežakle. Na led je zletelo nekaj vžigalnikov, padale so kletvice, Kanadčan naj bi bil na kazenski klopi deležen pljunkov … V slogu starih derbijev. Po kratkem boksarskem vložku so bolje nadaljevali Ljubljančani ali, bolje rečeno, Ken Ograjenšek, ki tokrat skoraj ni znal zgrešiti. Celjan je svojo ekipi na +3 popeljal v 54. minuti, tri minute pozneje pa je s četrtim zadetkom postavil končni rezultat 5:1.

Olimpija si je pred povratno tekmo, ki bo v četrtek ob 19.15 v dvorani Tivoli, priigrala lepo prednost, a Jeseničani so po srečanju zatrdili, da bodo v Ljubljano prišli z željo po zmagi.

Ne spreglejte