Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 11. 2013,
13.30

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 8. 11. 2013, 13.30

8 let, 3 mesece

Dva derbija – staroselcev in začelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V petek bo v ligi INL derbi med Slavijo in Triglavom iz Kranja, ki sta v prejšnji sezoni orala ledino v tem tekmovanju. V soboto bo nov derbi, vendar začelja. Pomerila se bosta Bled in Maribor.

V prejšnji sezoni smo imeli v ligi INL le dva slovenska predstavnika, nastopali sta ekipi PlayBoy Slavija in Triglav Kranj, ki bi ju letos lahko označili z besedo staroselca. Obe moštvi sta se takrat predstavili v dobri luči, hokejisti iz Zaloga so na koncu osvojili drugo mesto. Tudi letos trenutno bolje kaže Slaviji, čeprav je na lestvici le dve mesti pred Kranjčani. Do zdaj je zbrala šest točk več kot orli. Triglavani bodo v Zalog prišli oslabljeni, saj jih s klopi ne bo vodil glavni trener Gorazd Drinovec, ki trenutno vodi reprezentančno selekcijo do 20 let na Jesenicah. Za to sicer igrajo še štirje igralci Triglava, vratar Žan Us, branilca Blaž Škrjanec in Miha Potočnik ter napadalec Sebastjan Grošelj. Na drugi strani pri Slaviji nimajo takšnih težav, saj noben igralec ni bil vpoklican v reprezentanco do 20 let, trener Jaka Avgustinčič pa bi lahko računal tudi na posojena igralca iz Olimpije Jureta Sotlarja in Jako Zdešarja, saj je v ligi EBEL reprezentančni premor.

Dan zatem, v soboto, bo na Bledu odigran derbi začelja. Blejci namreč z eno osvojeno točko zasedajo zadnje mesto, medtem ko je Maribor z eno zmago predzadnji. Obe ekipi si bosta prizadevali, da bi zmagali in vsaj nekoliko ujeli priključek s tekmeci, ki so uvrščeni višje na lestvici. Celjani se bodo doma pomerili z Zell am Seejom, ki je tik pod vrhom lestvice, a ima ob tekmi več enako število točk kot vodilni Neumarkt. Za izbrance Roka Rojška bi bila vsaka točka velik uspeh, za presenečenje pa bodo skušali poskrbeti brez drugega najučinkovitejšega igralca ekipe Tima Ograjenška, ki je v reprezentanci do 20 let. Tudi ekipa Team Jesenice bo igrala tekmo doma. V Podmežaklo prihaja italijanski Eppan, ki je lep čas vodil na lestvici, v zadnjem času pa je malo popustil, a je treba poudariti, da ima tekmo manj kot večina tekmecev. Železarji bodo morali znova zaigrati zbrano v obrambi, v tem delu igre v zadnjem času napredujejo, saj jim to prinaša uspeh. Trener Gorazd Rekelj, ki je tudi v strokovnem štabu reprezentance do 20 let, ne bo mogel računati na nekaj igralcev, ki igrajo za izbrano vrsto do 20 let.

Ne spreglejte