Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2013,
11.34

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga INL Triglav Kranj HK Celje HDK Maribor HKMK Bled

Sobota, 30. 11. 2013, 11.34

4 leta, 9 mesecev

Težko delo za "železarje" in "orle". Misija nemogoče za Slavijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Team Jesenic in kranjskega Triglava čaka mini avstrijska turneja, Celjani in Mariborčani bodo doma napadali italijanski moštvi, Slavija se bo zoperstavila Neumarktu, Blejci pa Zell-am-Seeju.

"Železarji", ki jih bo vodil Nik Zupančič, saj je Gorazd Rekelj na Poljskem z reprezentanco do 20 let, bodo v soboto gostovali pri vodilnem Feldkirchu, v nedeljo pa še pri aktualnih prvakih iz Bregenzerwalda. Ti so trenutno sedmi in bodo v boju za petim mestom, ki neposredno vodi v končnico, vsekakor lačni točk. Točkovni izplen pa si želijo povečati tudi hokejisti iz zgornjesavske doline, ki bodo lahko računali tudi na Jureta Dolinška in Žigo Sveteta. "Obe ekipi sta na lestvici uvrščeni višje, Feldkirch zaseda celo prvo mesto. Med mojim začasnim vodenjem ekipe smo opravili deset treningov, lahko pa rečem, da sem zadovoljen z igralci. Na oba nasprotnika smo se dobro pripravili, saj vemo, kaj nas čaka. V Avstrijo ne bomo šli samo na izlet. Najprej si želimo odščipniti kakšno točko, seveda pa upamo, da se bomo domov vrnili s polnim izkupičkom. V ekipo sta se vrnila Svete in Dolinšek, ki sta bila poškodovana," je pred dvojnim gostovanjem razmišljanja za uradno spletno stran Hokejske zveze Slovenije strnil Nik Zupančič.

Tudi "orli" iz Kranja bodo palice prekrižali z istima nasprotnikoma, a v obratnem vrstnem redu, ki jima bodo prav tako poskušali odvzeti kakšno točko. "V soboto nas čaka skandinavsko obarvani Bregenzerwald, ki se bori za neposredno uvrstitev v končnico, tekme z njimi pa so bile vedno napete do zadnjih minut. Vsekakor jim bomo skušali vrniti za tesen poraz v domači dvorani, ko smo po slabem nizu že dvigovali formo. V nedeljo sledi še tekma s Feldkirchom, ki se je medtem povzpel na prvo mesto na lestvici, na kar pa se ne oziramo. Igrali bomo svojo igro in skušali iztržiti čim bolj ugoden izid," pred obračunoma razmišlja branilec Jan Markelj.

Slavija lovi zadnji vlak

Založani bodo konec tedna odigrali le eno tekmo, in sicer bodo v domači dvorani pričakali Neumarkt. Playboyi so trenutno osmi, za prvo peterico zaostajajo že 12 točk, tako da je neposredna uvrstitev v končnico skorajda že izgubljena. Kljub temu ima glavni strateg Jaka Avgustinčič še upanje: "Če želimo loviti zadnji vlak, ki bi nam prinesel neposredno uvrstitev v končnico, potem moramo do konca tega dela sezone zmagati vse tekme. To je torej naš cilj. Skušali bomo ujeti ta vlak."

Tudi zadnjeuvrščeno moštvo mednarodne lige INL ima na sporedu le en obračun, Bled bodo obiskali severni medvedi iz Zell-am-Seeja.

Štajerski napad na italijanski dvojec

Obe štajerski ekipi, tako Celjani kot Mariborčani, bosta konec tedna preživeli v domačih dvoranah. Hokejisti iz knežjega mesta bodo najprej pričakali "pirate" iz Eppana, ki so na četrtem mestu, v nedeljo pa še Kaltern, ki zaseda deseto mesto.

"Lisjaki" iz štajerske prestolnice pa imajo ravno obraten spored. "Naša pričakovanja so enaka kot na vsaki tekmi. Želimo si odigrati najbolje. Nam se pozna, da imamo mlado ekipo, tako da na trenutke igramo dobro, na trenutke pa slabo. Trenutno imamo nekaj smole s poškodbami, trije igralci pa manjkajo zaradi reprezentančne akcije do 20 let. V soboto bomo tako nastopili nekoliko oslabljeni. Vendar igramo doma, kjer nam gre bolje kot v gosteh, nekoliko nam namreč da krila tudi občinstvo. Dali bomo vse od sebe," pred novima tekmama razmišlja trener Celja Rok Rojšek, medtem ko glavni mož Maribora Janez Finžgar pred italijansko ofenzivo pravi takole: "Vse tekme igramo na zmago, tudi tokrat ne bo drugače.

Ne spreglejte