Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2008,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 4. 2008, 18.39

8 let

Tavželj: Igrati hokej, kot smo ga že igrali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti ZM Olimpije so v nedeljo in ponedeljek po štirih zaporednih dneh tekem le prišli do predaha. Vendar jih že v torek čaka tretja tekma finala DP, kjer zaostajajo z 0:2 v zmagah.

Prvi dve tekmi sta bili odigrani na Jesenicah, kjer so se "železarji" veselili dveh zmag (6:2 in 6:1). "Zmaji" so v preteklem tednu odigrali kar pet tekem, v štirih dneh celo štiri. Prosta dneva sta prišla kot naročena, kar je potrdil tudi branilec Andrej Tavželj: "Dva prosta dneva sta več kot dobrodošla. V enem tednu se je toliko zgodilo, da smo morali spočiti tudi 'glave'. Čeprav dva dneva nista veliko, se obenem da napraviti kar nekaj. Psihično smo sedaj veliko bolje pripravljeni, čakajo nas domače tekme, domača publika in prepričan sem, da bo veliko lažje igrati. Igrali bomo čisto drugačen hokej, takega kot smo že igrali. Se pravi igra, ki bazira na obrambi, nato pa hiter prehod v napad."

Tavželj bo v torek nared

Branilec, ki je v končnici slovenskega državnega prvenstva igral v navezi z Žigo Pavlinom, si je na prvi tekmi poškodoval ramo in zato izpustil drugo tekmo.

"Šlo je za izpah rame, ki se mi je že večkrat pripetil. Tokrat je šlo za hujšega, tako da smo morali počakati dva do tri dni, da se je rama umirila in da so vezi zopet močne. Na zadnji tekmi nisem želel tvegati, saj bom zdravo ramo potreboval še kar nekaj let. Po današnjem treningu se počutim dobro in bom v torek zaigral," je za Sportal o poškodbi in nastopu na tretji tekmi dejal igralec, ki je začel svojo hokejsko pot pri kranjskem Triglavu.

Branilci bodo morali stati bližje nasprotnikom

Hokejisti Acronija so tako na prvi tekmi, kot na drugi, dosegali praktično identične zadetke. Strel z modre črte, kjer je eden izmed igralcev postavil palico in spremenil smer leta, ali pa so stali pred vratarjem Klemnom Mohoričem, ki ni videl ploščka.

"V obrambi bomo morali stati bližje nasprotnikovim igralcem, saj vedno eden ali dva stojita pred golom, kar je za vratarja vedno najtežje. Na to moramo biti pozorni, paziti na njihove palice, da se plošček ne odbija proti vratom. Jeseničani so našli pot, ki se jo držijo in to delajo že dve tekmi zapored. In to uspešno," je o spremembah v igri v obrambi dejal Tavželj in se dotaknil še igre z igralcem več: "Jeseničani so imeli kar nekaj časa, da so analizirali našo igro ob igralcu več. Tu ni nobene skrivnosti več. Potrebno je več streljati na nasprotnikova vratar in mislim, da smo v teh situacijah lahko nato zelo nevarni."

ZM Olimpija bo torej v sredo odigrala prvo tekmo pred domačimi navijači, z začetkom ob 19.15. Po vsej verjetnosti bosta od tujih igralcev na tribuni znova ostala napadalec Brian Felsner in branilec Jeremiah McCarthy, medtem ko bo med vratnicami začel Mohorič.

Ne spreglejte