Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2014,
16.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 12. 3. 2014, 16.29

8 let, 3 mesece

Švicarji že v boju za polfinale, štirje Slovenci lovijo končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Medtem ko so Švicarji začeli četrtfinale, v Nemčiji, na Češkem in Švedskem potekajo kvalifikacije za izločilne boje. V lovu na končnico tudi štirje Slovenci. Marcel Rodman končal klubsko sezono.

V Nemčiji so končali redni del in na sporedu so že kvalifikacije za četrtfinale. Edini slovenski predstavnik, ki je sezono v elitni nemški ligi končal po rednem delu, je bil Marcel Rodman, ki se je s Schwenningerjem od sezone poslovil na predzadnjem, 13. mestu in s porazom po kazenskih strelih proti četrti ekipi Mannheimu. Prav z omenjenim moštvom se bo v četrtfinalu, ki se začne v nedeljo, udaril Köln Roka Tičarja in Aleša Kranjca, ki je bil po rednem delu peti. Končnico si je že prislužil tudi Robarjev Krefeld, ki še čaka na četrtfinalnega nasprotnika. To bodo ali aktualni prvaki iz Berlina ali Ingolstadt Jegliča in Saboliča, ki pa je na prvi kvalifikacijski tekmi izgubil. Če bo v sredo izgubil še enkrat, bo za slovenski dvojec konec klubske sezone. Za izločilne dvoboje se bori tudi Jan Urbas, ki je z Münchnom dobil prvi obračun. Če se bo "rdečim bikom" uspelo uvrstiti v četrtfinale, bodo tam palice prekrižali z vodilno ekipo rednega dela Hamburgom.

Tudi na Švedskem se je pretekli teden končal redni del, v katerem so na vrhu končali aktualni prvaki moštva Skellefteå. Kljub slabemu finišu – izgubili so zadnje tri tekme – so imeli na koncu devet točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Neposredno v četrtfinale se je uvrstil tudi klub Växjö, katerega član je bil še lani Jan Urbas. Očitno so mu okrepitve dale dovolj moči za neposreden skok v končnico, v katero se je uvrstil sploh prvič. Za zadnji dve četrtfinalni vstopnici se merijo ekipe iz Jönköpinga (HV71), Leksanda, Linköpinga in Örnsköldsvik (MODO). Za obstanek v ligi se bosta borili zadnji dve ekipi AIK in Örebro.

Fince od konca rednega dela loči le še en krog. Že zdaj je jasno, da bodo na prvem mestu končali člani Kärpäta, druga pa bo Tappara, medtem ko mesta med tri in šest še niso oddana. Prav tako se lahko neposredno v končnico uvrsti še bodoči KHL-ovec Jokerit, ki je trenutno sedmi, na mesta med sedem in deset, ki vodijo v kvalifikacije za četrtfinale, pa se lahko zavihti tudi trenutno 11. HPK iz Hämeenlinne. V končnici pa zagotovo ne bo aktualnega prvaka Ässäta, katerega barve je na začetku sezone branil Žiga Jeglič, ki je po pravljičnem lanskem presenečenju tokrat povsem odpovedal in bo končal na 12. mestu med 14 ekipami.

Pardubice Blaža Gregorca so redni del končale z zmago nad vodilno ekipo rednega dela, praško Sparto, medtem ko je moštvo našega branilca končalo na sedmem mestu. Da bi se uvrstili neposredno v končnico, so jim zmanjkale štiri točke, zato si poskušajo četrtfinale priigrati v dodatnih kvalifikacijah. Njihov nasprotnik za preboj v izločilne boje je praška Slavija, razmerje v zmagah pa je izenačeno na 1:1. Prvo tekmo so s 3:0 dobili Gregorčevi, na drugi pa je s 4:3 slavila Slavija. Gregorc je ob porazu podal za vodstvo 2:0. Igrajo na tri zmage.

Teden zatem, ko so končali redni del, v katerem so z naskokom slavili levi iz Züricha, so odigrali prve tekme četrtfinala, v katerem ni aktualnih prvakov iz Berna. Ti so na devetem mestu ostali brez končnice in igrajo v t. i. "play-outu". Na prvem četrtfinalnem obračunu so najvišjo zmago dosegli člani Züricha – s 4:1 so premagali Luzano –, ki so po lanskem polfinalnem porazu odločeni, da posežejo po vrhu.

Ne spreglejte