Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 10. 2016,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Sabahudin kovačević Nik Pem Aleš Mušič legionarji hokej liga KHL liga EBEL Jan Muršak Anže Kopitar Anže Kopitar Žiga Jeglič Rok Tičar Robert Sabolič Luka Gračnar Gašper Krošelj Marcel Rodman Robert Kristan Luka Vidmar Blaž Gregorc Miha Štebih Jurij Repe Mitja Robar Žiga Pance Aleš Kranjc Jan Urbas Miha Verlič Ken Ograjenšek Anže Kuralt

Četrtek, 6. 10. 2016, 19.30

6 let, 6 mesecev

Slovenski reprezentanti, ki so bili del ekipe v Minsku, in njihovi klubi

Gregorcu ena najvišjih minutaž v ligi, Sabolič med bolj razpoloženimi v KHL, od vratarjev s klubom le en

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Prav vse lige, z izjemo najmočnejše NHL, so že v popolnem pogonu. Preverili smo, kako gre slovenskim hokejistom, ki so sodelovali na olimpijskih kvalifikacijah v Minsku, in njihovim moštvom.

Kako gre po dobrem oziroma slabem mesecu klubskega tekmovalnega pogona slovenskim reprezentantom? | Foto: Vid Ponikvar Kako gre po dobrem oziroma slabem mesecu klubskega tekmovalnega pogona slovenskim reprezentantom? Foto: Vid Ponikvar

Vratarji

Od treh vratarjev, ki so potovali v Minsk, ima uradno klub le Luka Gračnar. | Foto: Sportida Od treh vratarjev, ki so potovali v Minsk, ima uradno klub le Luka Gračnar. Foto: Sportida

Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL) – Gračnar je edini od trojice vratarjev, ki so odpotovali v Minsk in ima klub. V ligi EBEL je z rdeče bike, ki so peti, branil na treh tekmah in zaustavil 59 strelov od 65. To pomeni 90,8-odstotno zanesljivost. Dvakrat je branil tudi v ligi prvakov, v kateri so pred povratno tekmo šestnajstini finala v nezavidljivem položaju, in bil pri svojem delu 88,37-odstotno uspešen (ubranil je 38 strelov od 43).

Gašper Krošelj (?) – Prva vratarska hobotnica na olimpijskih kvalifikacijah, ki je stala med vratnicami na vseh treh tekmah, uradno še nima delodajalca. Kot nam je dejal v začetku tedna, še čaka na nov klub.

Robert Kristan (?) – Dolgoletni slovenski reprezentant uradno še nima kluba.

Branilci

Blaž Gregorc v češki elitni ligi igra v povprečju 23 minut in pol na tekmo, kar je šesta najvišja povprečna minutaža v ligi. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Gregorc v češki elitni ligi igra v povprečju 23 minut in pol na tekmo, kar je šesta najvišja povprečna minutaža v ligi. Foto: Vid Ponikvar

Blaž Gregorc (Hradec Kralove, češka Extraliga) – Branilec pri češkem elitnoligašu igra izjemno pomembno vlogo in vsako tekmo vpiše zajetno minutažo. V povprečju igra 23 minut in 24 sekund na tekmo, kar je šesta najvišja povprečna minutaža v celotni ligi in najvišja v njegovem klubu.

Na zadnjem obračunu je igral 26 minut in pol, sicer pa ima za seboj devet tekem Extralige, na katerih je vknjižil zadetek in dve podaji, razmerje +/- ima nič. Njegov klub je na devetem mestu najkakovostnejše češke lige, štiri točke za šestim, ki vodi neposredno v končnico.

Sabahudin Kovačević (Junost Minsk, beloruska Extraliga) – Konec septembra se je preselil v Belorusijo, kjer je za aktualnega beloruskega prvaka Junost Minsk v domačem prvenstvu odigral dve tekmi, eno v polfinalu pokala, eno pa v ligi prvakov. Kovačević za zdaj še čaka na prvi gol oziroma podajo. V Extraligi so po sedmih tekmah brez poraza na prvem mestu, v pokalu jih čaka še finale, v ligi prvakov pa so na prvi tekmi šestnajstine finala presenetljivo premagali aktualnega prvaka Frolundo.

Za omenjeni klub igra tudi branilec Klemen Pretnar, na katerega selektor Nik Zupančič na olimpijskih kvalifikacijah ni računal. Pretnar je za Junost v treh tekmovanjih odigral 13 tekem in v statistiko dodal devet podaj.

Aleš Kranjc (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga) – Zaradi poškodbe, ki jo je skupil na olimpijskih kvalifikacijah, je izpustil dve tekmi Alpske lige. Odigral je štiri, na katerih je vpisal zadetek in dve podaji. Z Jesenicami po šestih tekmah zaseda prvo mesto.

Jurij Repe (Kladno, češka WSM liga – 2. Liga) – Obetavni slovenski branilec je za vodilno moštvo drugokakovostne češke lige Kladno letos odigral 12 tekem in vpisal podajo. Njegovo razmerje +/- je štiri.

Mitja Robar (KAC Celovec, liga EBEL) – Robar je za koroško moštvo igral na šestih tekmah razširjenega avstrijskega prvenstva in do zdaj zbral eno podajo. Njegovo razmerje +/- je pri ena. Celovec zaseda šesto mesto.

Miha Štebih (Slavija Praga, češka WSM liga – 2. Liga) – Štebih je za praško Slavijo v drugokakovostni češki ligi odigral deset tekem in soigralcem pomagal s tremi podajami. Njegovo razmerje +/- je pri -2. Slavija ima na četrtem mestu isto število točk kot drugouvrščeno moštvo Češke Budejovice, katerega dres nosita Slovenca, ki nista sodelovala v Minsku. To sta branilec Žiga Pavlin in napadalec Rok Pajič. Prvi je na 11 srečanjih statistiko obogatil s tremi goli in prav toliko podajami, Pajič, ki je letos že nosil kapetansko črko, pa je na desetih tekmah dvakrat zadel in trikrat podal.

Luka Vidmar (Frederikshavn, danska Metal Ligaen) – branilec je do zdaj na tekmah danske lige Metal Ligaen štirikrat oblekel dres svojega novega delodajalca Frederikshavna, v katerem je vknjižil dve podaji. Njegovo moštvo po štirih obračunih zaseda četrto mesto.

Napadalci

Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL) – Za slovaški klub je odigral 13 tekem, na katerih je enkrat uspel premagati nasprotnikovega vratarja, trikrat pa je podal. Slovanu ne gre po načrtih, sploh zadnji teden, ko je dvakrat izgubil z 0:6, bo najraje hitro pozabil. Trenutno je predzadnji na zahodu, a za osmim mestom, ki prinaša končnico, zaostaja sedem točk.

Anže Kopitar (LA Kings, liga NHL) – Edini slovenski hokejist najkakovostnejše hokejske lige na svetu je imel naporno poletje, pred njim pa je naporna nova sezona, ki jo bo začel 12. oktobra.

Anže Kuralt (Grenoble, Ligue Magnus) – Kuralt je pod taktirko pomočnika selektorja slovenske reprezentance Eda Terglava v Franciji odigral vseh sedem tekem Ligue Magnus in v statistiko vpisal dva zadetka in štiri podaje. Grenoble je kljub štirim zmagam na predzadnjem mestu, saj je sezono začel s kaznijo -6 točk.

Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL) –  Aktualni podprvak lige vodi med moštvi zahodne konference. Muršak je od 18 tekem CSKA-ja igral na 12, v zadnjem času je trener Dmitrij Kvartalnov precej rotiral in Štajercu ni namenil toliko igralnega časa, kot bi si ga sam želel. Kapetan risov je v letošnji sezoni dosegel tri zadetke – dva od teh na zadnjih dveh tekmah – in štiri podaje.

Aleš Mušič, Nik Pem (oba HDD Olimpija Ljubljana, liga EBEL) – Prvi zaradi nesoglasij z vodstvom kluba ni odigral še nobene tekme Olimpije v tej sezoni, drugi je zmajem pomagal na šestih tekmah in vpisal eno podajo. Njegovo razmerje +/- je pri -6. Olimpija je na zadnjem mestu razširjenega avstrijskega prvenstva.

Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL) – Napadalec je dres graških panterjev nosil na vseh šestih obračunih to sezono, v statistiko pa vpisal še en zadetek in dve podaji. Njegovo razmerje +/- je +2. Gradec zaseda sedmo mesto.

Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL) – Pance je za bogato koroško moštvo odigral vseh šest tekem lige EBEL in dodobra pomagal pri nabiranju točk. V statistiki so ob njegovem imenu zapisani trije goli in podaja, Celovec pa zaseda tretje mesto.

V ligi KHL je med bolj razpoloženimi Robert Sabolič, ki je na 14 tekmah osemkrat zadel in prav tolikokrat podal, kar ga uvršča med deset najbolj učinkovitih igralcev lige. | Foto: Sportida V ligi KHL je med bolj razpoloženimi Robert Sabolič, ki je na 14 tekmah osemkrat zadel in prav tolikokrat podal, kar ga uvršča med deset najbolj učinkovitih igralcev lige. Foto: Sportida

Marcel Rodman (Dresnder Eislowen, DEL2) – Po letu okrevanja po poškodbi se je izkušeni napadalec vrnil v tekmovalni klubski pogon. Kapetan nemškega drugoligaša je igral na vseh šestih tekmah svojega moštva in petkrat podal, medtem ko na prvi zadetek še čaka. Dresdner je na 11. mestu, štiri točke za šestim, ki vodi neposredno v končnico.

Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL) – Sabolič se v premierni sezoni lige KHL odlično znajde v dresu Admirala iz Vladivostoka. Na 14 tekmah je kar osemkrat zadel in prav tolikokrat podal, kar ga uvršča na deveto mesto najbolj učinkovitih hokejistov. Zadnji zadetek je dosegel danes, ko je bil edini strelec na tekmi, na kateri je Admiral premagal Soči. Njegovo moštvo zaseda 12. mesto vzhodne konference in je dve točki za osmim, ki vodi v končnico.

Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, liga KHL) – Tičar je za kolektiv iz Jekaterinburga odigral 15 tekem, petkrat zadel in enkrat podal. Avtomobilisti je v zadnjih dveh tednih rezultatsko padel, nanizal je šest porazov in po lestvici zdrsnil na 13. mesto vzhodne konference (tri točke za osmim, ki vodi v končnico).

Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL) –  Verlič je od sedmih tekem Beljaka v razširjenem avstrijskem prvenstvu odigral šest obračunov, na katerih je enkrat zadel in enkrat podal. Njegovo razmerje +/- je +3. Urbas je prav tako izpustil eno tekmo, v statistiko pa vpisal dva zadetka in dve podaji. Njegovo razmerje +/- je prav tako pri pozitivni 2. Beljak se drži v zgornji polovici lestvice, in sicer je peti.

Ne spreglejte