Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2012,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 2. 11. 2012, 17.38

8 let

Slavija nad Zell am See z disciplino in učinkovitejšim "power-playem"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Slavije bodo v soboto v sklopu Mednarodne lige INL v domačem Zalogu palice prekrižali z vodilnim Zell am See-jem. Luka Šimunovič stavi na disciplino in učinkovito igro z igralcem več.

Za "Ljubljančani" sta uspešna kroga v Mednarodni ligi INL. Pred dvema tednoma so doma premagali slovenske tekmece, hokejiste kranjskega Triglava, prejšnji konec tedna je v prestolnici padel še Bregenzerwald. Zalog počasi postaja nerešljiva uganka za nasprotnike, a že v soboto na domači teren Slavije prihaja vodilni Zell am See, ki v letošnji sezoni v gosteh še ne pozna poraza. Še več, sobotni gostje so na osmih tekmah vknjižili kar sedem zmag in le en poraz. A kljub strahoviti statistiki in vodstvu "severnih medvedov" s kar devetimi točkami pred zasledovalci, napadalec Slavije Luka Šimunovič ostaja optimist: "Sedaj, ko smo spoznali Zell am See, se vsi zavedamo, da bo v soboto zelo težka tekma. Pozorni bomo morali biti na njihov prvi napad, saj imajo res zelo močno češko-slovaško dvojico. A če bomo igrali tako, kot se bomo zmenili, se pravi najprej obrambno in nato napadalno, mislim, da imamo zelo lepo priložnost, da zmagamo."

Hokejisti Slavije so v prvem krogu na gostovanju pri Zell am See-ju po drugi tretjini celo vodili za gol, a na koncu izgubili. Tokrat igrajo doma, kjer so na štirih tekmah lige INL le enkrat izpustili točke iz svojih rok, kar bi utegnilo biti prednost ljubljanske ekipe. S tem se strinja tudi 26-letni Šimunovič: "Domač teren je vedno prednost, z našimi dobrimi tekmami pa tudi pridobivamo vse več podpore, kar je seveda velik plus za nas. A najbolj pomembna bo disciplina. Ne smemo si privoščiti preveč izključitev in delati neumnih prekrškov. Disciplina in igra z igralcem več bosta ključna dejavnika. Oni namreč zelo dobro igrajo z igralcem več in če bomo znali dobro ubraniti njihove napade in izkoristiti kakšen 'power-play', se lahko tekma obrne tudi v našo korist."

Sila odšel v Francijo, ostali bodo igrali

Za sobotni dvoboj bodo nared vsi igralci, saj v ekipi nimajo večjih težav s poškodbami. Do spremembe pa bo prišlo v golu, saj je dosedanji čuvaj mreže Aleš Sila odšel na preizkušnjo v Francijo, kjer se bo pridružil Juretu Kralju in ekipi Mulhouse. Kljub temu se hokejisti Slavije z odhodom vratarja ne smejo preveč obremenjevati, saj si tekme sledijo s hitrim tempom in časa za obžalovanje ni. "Mislim, da smo izgubili zelo dobrega vratarja, ampak imamo še dva, ki se bosta želela dokazati. Prepričan sem, da se bosta zelo potrudila in da lahko branita povsem enakovredno kot Aleš," zaključuje Šimunovič, ki se dobro zaveda, da bodo o štirih potnikih, ki se bodo uvrstili v končnico, odločale malenkosti: "Pet ekip je, ki se izmenjujemo med drugim in šestim mestom, le Zell am See ima res večjo prednost. Povsem jasno nam je, da bodo za uvrstitev na četrto mesto odločali detajli." Prav vsak detajl bo pomemben že jutri, ko bodo ob 19.30 v Zalogu lovili točke proti Zell am Seeju.

Ne spreglejte