Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2014,
10.18

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2014, 10.18

6 let, 10 mesecev

Skrbi za selektorja. "Slovenski" Ingolstadt s petardo suvereno kandidira za finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Matjaž Kopitar zadnje čase pogleduje proti ligam, v katerih nastopa še nekaj ključnih reprezentantov. V ligi DEL gre odlično Ingolstadtu Žige Jegliča in Roberta Saboliča, ki vodi z 2:0 v zmagah.

Selektor slovenske izbrane vrste, ki se z varovanci v Ljubljani pripravlja na svetovno prvenstvo, pričakuje še kar nekaj hokejistov, ki so v sklepnih fazah klubske sezone. A kaj lahko se zgodi, da nekaterih ne bo dočakal.

Žiga Jeglič, Robert Sabolič in soigralci so finalno serijo proti ekipi Hamburga, ki je redni del končala na prvem mestu, sedem točk pred najbližjimi zasledovalci, začeli z dvema zmagama. Očitno je Inolgstadt – deveti po rednem delu – v končnici v odlični formi.

V četrtfinalu so brez večjih težav izločili drugo moštvo sezone, Robarjev Krefeld, zdaj pa vodijo z 2:0 v zmagah. V petek so Hamburžanom zadali visok poraz. Petardo sta pomagala zanetiti tudi Slovenca, Sabolič je v 56. minuti zadel v prazen gol za vodstvo s 4:0, Jeglič je dodal podaji za 3:0 in 4:0. Če se bosta Gorenjca uvrstila v finale, na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji ne bosta mogla pomagati izbrani vrsti. Če bo Hamburg naredil preobrat, bo njune klubske sezone najhitreje konec v nedeljo, 13. aprila, najpozneje pa v torek, 15. aprila.

Za finale v elitni nemški ligi se bojujeta še dva igralca, v katera v zadnjem času upa Matjaž Kopitar. Branilec Aleš Kranjc in napadalec Rok Tičar z lanskim podprvakom Kölnom igrata proti Wolfsburgu. Izid v zmagah pa je izenačen na 1:1. Potem ko so njuni "morski psi" prvo tekmo izgubili z 1:4, so v petek slavili s 4:1 – Tičar je podal za 3:1. Tudi pri tem paru velja, da v primeru uvrstitve v finale ne bosta pomagala reprezentanci na SP. Če bo Köln obstal v polfinalu, pa bo njune klubske sezone najhitreje konec v četrtek, 10. aprila, najpozneje pa v torek, 15. aprila.

Vse bližje finalu in temu, da izpusti SP, je tudi Sabahudin Kovačevič. Visokorasli branilec s svojo Karagando ne pozna poraza že od drugega marca oziroma že deset tekem. Z moštvom, ki je lani v ligi VHL osvojilo naslov podprvakov, so se v četrtfinalu pometli s tekmeci, v polfinalu pa vodijo z 2:0 v zmagah. Če bi se Karaganda ekspresno uvrstila v finale, bi bilo že v ponedeljek jasno, da "Budota" na azijski misiji ne bo.

Veliko skrbi pa povzroča uvrstitev prvega vratarja Roberta Kristana v finale slovaškega prvenstva, ki se bo začel v sredo, 9. aprila. Finalne serije, v kateri bo Lixova Nitra igrala proti lanskim podprvakom iz Košic, bi bilo lahko najhitreje konec v ponedeljek, 14. aprila, najpozneje pa šele teden dni pozneje, ko bo Slovenija odigrala že drugo tekmo svetovnega prvenstva. Selektor je v začetku tedna rekel, da je pripravljen na Kristana še nekoliko počakati, a da se morajo še dogovoriti, do kdaj bodo čakali na številko ena.

V finalu avstrijskega prvenstva sta dva hokejista, ki sta bila del olimpijske odprave, a skrbi, da bi se sezona Žige Panceta in Luke Gračnarja zavlekla, ni, saj bo te najpozneje konec prihodnjo nedeljo, najhitreje pa že v torek.

Na prvem obračunu je Pancetov Bolzano s 6:1 odpravil Salzburg, za katerega je Gračnar zadnjič branil 11. marca.

V klubskem pogonu sta še Šveda Žiga Pavlin in Tomaž Razingar, ki na zadnjih treh obračunih ni dobil priložnosti za igro. Pred njunim klubom je le še zadnji obračun, in to zelo pomemben. Če bo Troja na zadnji tekmi sezone izgubila, bo iz lige Allsvenskan padla v tretjo švedsko ligo. V prihodnjem tednu se bosta švedska legionarja lahko pridružila pripravam,

Tudi v Franciji je še nekaj igralcev, ki se bodo oziroma bi se lahko pridružili reprezentanci. Boštjan Goličič, Jaka Ankerst in Gašper Cerkovnik so tik pred koncem izjemno izenačene finalne serije – v zmagah je 3:3, Briancon slovenske trojice v petek ni izkoristil zaključnega ploščka.

O prvaku bo odločala nedeljska sedma tekma.

Ne spreglejte