Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2009,
12.49

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 24. 4. 2009, 12.49

8 let, 4 mesece

Rusi si želijo obraniti naslov svetovnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Švici bodo branili naslov svetovnega prvaka iz Kanade igralci ruske izbrane vrste. Selektor Slava Bikov je na prizorišče popeljal pretežno igralce, ki nastopajo v domačem tekmovanju.

Po dolgih petnajstih letih suše je Rusom v Kanadi po tekmi za infarkt uspelo priti do zlatega odličja. Tega si želijo obdržati tudi po nastopu v Švici, kamor so prispeli z velikimi ambicijami. V izbrani vrsti pretežno nastopajo igralci iz domačega tekmovanje, ki je iz leta v leto na višjem nivoju. Če se temu sploh lahko tako reče, saj je bilo rusko prvenstvo vedno pri vrhu. Vendar pa zaradi visokih vložkov denarnih sredstev v klube, sedaj tam igrajo tudi igralci, ki so po navadi prebegnili v ligo NHL.

Tako ne preseneča, da se je strateg Slava Bikov odločil sestaviti reprezentanco le s peščico NHL-ovcev, ki pa so v veliki večini včasih tam nastopali. Je pa tudi res, da po vsej verjetnosti sedaj z enim očesom spremlja dogajanje onkraj Atlantika, saj je Washington tik pred izpadom. Tam pa igra nihče drug kot Aleksander Ovečkin. Ob slednjem pa še Aleksander Semin in Sergej Fedorov. Od velike trojice Ovečkin - Ilja Kovalčuk - Jevgenij Malkin, obstaja velika verjetnost, da bo na koncu manjkal le slednji, saj je Pittsburgh oddaljen le še zmago od napredovanja v drugi krog končnice. Pred izpadom je tudi San Jose, kjer brani eden izmed junakov zadnjega finala SP, Evgenij Nabokov.

Ne spreglejte