Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 5. 2015,
20.21

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo Češka Ostrava ZDA

Nedelja, 10. 5. 2015, 20.21

5 let, 2 meseca

Robert Kristan: Tri mesece garanja je šlo v nič, a morda je to realnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poraz z Ameriko je odnesel še zadnje upanje za obstanek Slovenije med elito, ki se seli v skupino B. "Lahko le upamo, da bomo kdaj obstali," je bil vidno razočaran slovenski vratar Robert Kristan.

Robert Kristan, vratar Slovenije: Razočaranje je ogromno. Želje so bile velike, veliko dela smo vložili. Približno tri mesece smo garali, zdaj pa je šlo vse v nič. Lahko rečem, da ni bilo niti enega, ki ne bi dal svojega maksimuma za obstanek v skupini A, a nam ni uspelo. Prvenstva je za nas konec že po šestih tekmah, ko imamo še kar ničlo na računu, vozovnico za skupino B … Nič novega, a morda je to realnost. In s tem se moramo za zdaj sprijazniti. Skupina A, skupina B, skupina A, upamo na najbolje, da bomo kdaj obstali.

Morda največji vzrok je bila realizacija pri zaključnemu strelu. Plošček ni hotel v mrežo in to se nam je dogajalo iz tekme v tekmo. Preprosto je s tem prišlo nekaj frustracije in jeze. A če pogledamo, so bili rezultati zelo nizki, tako da bi lahko bilo obratno in bi imeli mi na računu dve ali pa tri zmage. Če bi eno tekmo zmagali, morda dali dva hitra gola, bi se morda odprlo, a prvenstva je na žalost konec.

Anže Kopitar, napadalec Slovenije: V mislih smo imeli cilj, ki ga nismo izpolnili, tako da smo razočarani. S spremenjenimi peterkami smo poskusili nekaj novega, malo svežine smo dobili. Jan (Muršak, op. a.), Rok (Tičar, op. a.) in Žiga (Jeglič, op. a.) ter pozneje Ken (Ograjenšek, op. a.) so zelo dobro igrali. Imeli smo svoje priložnosti, a težko je zmagati, če daš le en gol. Sicer pa smo na splošno prejemali prepoceni zadetke, puščali smo igralce same, kar nas je ubilo. Veliko hokeja sem v zadnjih štirih letih preigral, vsekakor nisem najbolj spočit, to se je verjetno tudi pokazalo, a pustil sem vse na ledu in tako bo tudi jutri.

Žiga Pance, napadalec Slovenije: Tako kot prejšnje tekme se je tudi danes ponavljalo to, da nismo izkoristili svojih priložnosti. Danes jih je bilo več kot preveč, tudi za zmago na koncu, tako da, sem brez besed … Iz dneva v dan so bile peterke malo drugačne, tudi danes, a treba se je prilagoditi. Tudi pristop je bil enak kot na prejšnjih tekmah, a na žalost je bilo to že šestič premalo. Vedno je lepo končati sezono z zmago, tako da bomo poskusili narediti vse, ne glede na to, ali ima kakšen pomen ali ne.

Blaž Gregorc, branilec Slovenije: Že ves turnir je bila ista zgodba. Igrali smo dobro, a nismo izkoriščali svojih priložnosti, dobivali pa zadetke. Vsi smo dali vse od sebe, pustili srce na igrišču, a nekako se ni poklopilo, kot smo hoteli. Šli smo z enim ciljem, obstankom v elito, a nam ni uspelo. Žal tako je, ne bomo jokali za nazaj. Jutri imamo še eno tekmo, ki jo bomo oddelali stoodstotno.

Ne spreglejte