Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 10. 2008,
15.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 21. 10. 2008, 15.01

8 let, 5 mesecev

"Risi" še brez selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska hokejska reprezentanca je še naprej brez selektorja. Ta naj bi bil, v kolikor bo potrjen, znan na prihodnji seji predsedstva HZS, ki se bo sestalo 3. novembra.

Ljubitelji slovenskega hokeja na ledu so že prejšnji teden z nestrpnostjo pričakovali ustoličenje novega selektorja članske reprezentance. A zaman. Tudi v novem tednu ni prišlo do zasuka. Predsedstvo Hokejske zveze Slovenije, ki, mimogrede, še nima novega predsednika, se je sicer sestalo, vendar odločitev o novem glavnem trenerju izbrane vrste ni padla. Predsedstvo je namreč zahtevalo, da strokovni svet pripravi uradni predlog kandidata za vroči stol. O kandidatu pa naj bi nato odločali 3. novembra, ko bo bržkone znan tudi novi "krotilec risov".

Manjkala le dva člana predsedstva

Seja je bila tokrat sklepčna, saj se je nista udeležila le dva od devetih članov predsedstva (Matjaž Sekelj je že dopoldan odpotoval na Madžarsko, Dimitrij Piciga pa je bil na službeni poti). Po vsej verjetnosti bi novega selektorja dobili že danes, če na zadnji seji, ki ni bila sklepčna, podpredsednik Hokejske zveze Slovenije Srdan Kuret ne bi omenil novega kandidata, in sicer Kevina Gaudeta, ki naj bi sam izrazil željo po vodenju slovenske izbrane vrste in naj bi nekdanjemu hokejistu med drugim dejal: "Želim biti trener slovenske reprezentance. Hočem premagati Nemčijo. Denar ni problem. Kolikor boste dali, boste dali. Iz svojega žepa bom plačal ljudi, ki bodo spremljali nasprotnike. Hočem na olimpijske igre." Kanadski strokovnjak naj bi za vodenje "risov" na kvalifikacijah za OI zahteval 5.000 (za vodenje) + 7.500 (nagrada za uvrstitev na OI) evrov.

Koga bo predlagal strokovni svet?

Kljub dosedanji praksi, da je predlog o strategu Slovenije podal predsednik HZS, je tokrat prišlo do preobrata, saj nekateri člani predsedstva zahtevajo, da predlog o kandidatu predstavi strokovni svet, kakor je tudi zapisano v statutu HZS. Tako bo slednji sedaj v roku dobrega tedna analiziral vse tri kandidate (Doug Bradley, Ted Sator in Kevin Gaudet) in na prihodnji seji podal predlog o imenovanju novega selektorja. Člani predsedstva bodo nato glasovali ali se strinjajo s predlogom in v kolikor bo večina prisotnih članov glasovala za, bo Slovenija dobila novega selektorja. Nova seja predsedstva naj bi bila 3. novembra.

Je pa predsedstvo potrdilo vodstva reprezentanc v nižjih selekcijah, kot tudi program priprav za nižje selekcije.

Datum volilne skupščine še ni znan

Po dobri uri in pol seje ter številnimi razpravami, je zaradi službenih obveznosti moral oditi Andrej Verlič, kateremu sta sledila še Brane Terglav in Kuret, tako da je predsedstvo znova imelo premalo število članov, da bi nadaljevalo kot sklepčno. Prav zaradi odhoda slednjih dveh, predsedstvo ni moglo nadaljevati s preostali točkami dnevnega reda, med katerimi bi določili tudi datum volilne skupščine, kjer bi se glasovalo o novem predsedniku Hokejske zveze Slovenije. Dosedanji namestnik predsednika Janez Sodržnik vseeno pričakuje, da bodo na prihodnji seji le določili datum, sam pa želi speljati skupščino med 25. novembrom in 15. decembrom. Kandidati za novega predsednika še niso znani.

Ne spreglejte