Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 4. 2014,
15.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 4. 2014, 15.15

7 let, 12 mesecev

Risi namerili palice in prišli do prve zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu divizije I skupine A prišla do prve zmage. V večerni tekmi se je pomerila z domačo Južno Korejo in jo ugnala s 4:0.

Slovenski selektor Matjaž Kopitar je tokrat naredil v postavi le eno spremembo, med vratnicama je začel Luka Gračnar, medtem ko so peterke ostale nespremenjene. Do tretje minute je igra potekala med obema tretjinama, v tej pa je prišlo do prvega strela na vrata, z modre črte je streljal Žiga Pavlin. Nedolgo zatem so imeli svojo priložnost tudi domači, kar dva sta bila sama pred Gračnarjem, vendar do strela ni prišlo. Risi so bili podjetnejši, si pripravili nekaj priložnosti, še posebej pa so bili nevarni v osmi minuti, ko je najprej streljal Marcel, nato pa še David Rodman, vratar pa je obakrat z zadnjimi močmi strel zaustavil.

Kar trije igralci Slovenije so morali zatem v obdobju 49 sekund na kazensko klop, trojica z Gračnarjem na čelu pa je ubranila vse nalete. Po koncu vseh kazni so bili slovenski igralci v 17. minuti blizu zadetku. Jan Muršak in Blaž Gregorc sta izigrala nasprotnikovo obrambo, vendar pa je nato plošček odskočil Muršaku prek palice in priložnost je splavala po vodi. Ob koncu tretjine so sodniki poslali na klop še enega slovenskega igralca, a še pred iztekom kazni tudi domačega.

V 56 sekundah do dveh zadetkov

Na začetku druge tretjine sta poizkusila Muršak in Žiga Pance, vendar je bil vratar na mestu. V 24. minuti pa se je izkazal tudi Gračnar, ki je strel zaustavil z lovilko. Minuto zatem so Risi le prišli prvič do celotne situacije ob igralcu več. In bili prvič na prvenstvu tudi uspešni, ko je Urbas na sredini krogov prejel podajo in z natančnim strelom zatresel mrežo. Na drug zadetek ni bilo treba dolgo čakati, 56 sekund zatem je svoj prvi zadetek v reprezentančnem dresu dosegel Miha Verlič.

Nato pa sodniki znova niso varčevali s piščalko in še enkrat poslali dva slovenska igralca na kazensko klop. Tudi tokrat je obramba zdržala vse nalete Koreje. Ti so si nato pripravili še nekaj priložnosti, svoje pa je imela tudi Slovenija, ki je ob koncu prišla do novega power-playa. Tega je dobro odigrala, Korejci so imeli kar nekaj sreče, saj je Blaž Gregorc zadel vratnico.

Začeli in končali z zadetkom

Zadnja tretjina se je za Rise začela na najboljši možen način. Prvemu napadu je uspelo v napadalni tretjini zadržati plošček, do katerega se je dokopal Aleš Mušič in v drugem poizkusu med nogami ukanil vratarja za vodstvo s 3:0. Hitro zatem je zapretil še Pance, ostalo pa je pri 3:0. Isti igralec je imel v 45. minuti novo priložnost, da se vpiše med strelce, vendar je meril previsoko. Korejci so bili nato nevarni v 47. minuti, Gračnar pa je ostal nepremagan.

Slovenija je še naprej do priložnosti prihajala prek izdelanih napadov, predvsem sta nevarno zapretila Razingar in Urbas, ki pa vseeno nista bila dovolj natančna za višje vodstvo. Obe ekipi sta si v nadaljevanju pripravili še nekaj priložnosti, prav tako sta imeli po enkrat igralca več na ledu, Koreja je v tem elementu celo poizkusila brez vratarja, kar pa je Urbas kaznoval z zadetkom v prazno mrežo in postavil končnih 4:0.

Ne spreglejte