Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2016,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Red Bull Salzburg liga EBEL KAC Celovec Luka Gračnar Daniel Ratushny

Torek, 8. 3. 2016, 11.58

8 let

Prvaki v veliki nevarnosti: Ne obremenjujmo se z nasprotnikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Čaka nas velik izziv, a v Celovcu smo že dokazali, da lahko igramo dobro. To nam bi lahko dalo samozavest," pred izjemno pomembnim srečanjem za Salzburg pravi njegov trener Daniel Ratushny.

Le redkokdo je pričakoval, da se bo moral branilec naslova lige EBEL Salzburg že v prvem krogu končnice tako krčevito bojevati za "življenje". Rdeči biki so namreč sezono končali na prvem mestu in prvi izbrali četrtfinalnega nasprotnika. S prstom so pokazali na osmouvrščeni Celovec, ki ni navduševal in se kot zadnji uvrstil v izločilne boje. Slovenski vratar Luka Gračnar, soigralci in preostali del ekipe ob tem zagotovo niso pričakovali scenarija, ki se odvija v zadnjem tednu.

Odličen začetek, nato pa rezultatsko le še navzdol

Kolektiv iz Mozartovega mesta je četrtfinale začel po željah. Z dvema zmagama. Od polfinala sta ga ločevali še dve zmagi, nato pa je sledil preobrat. Korošci so nanizali tri zmage in se znašli v prednosti. V veliki prednosti. Takšni, ki jim ob večerni zmagi prinaša polfinalno vstopnico. Če bodo Celovčani v boju dveh bogatašev zmogli če četrto zaporedno zmago, bo sezone za Salzburg nepričakovano hitro konec.

"Iz tekme v tekmo smo igrali bolje, a ni dovolj, da lahko rečemo, da smo igrali dobro. Na koncu šteje le rezultat. Nujno moramo zmagati v Celovcu. Morali bomo čim več streljati, še posebej v igri z igralcem več, in čim manj izgubljati plošček. Čaka nas velik izziv, a v Celovcu smo že na zadnji tekmi dokazali, da lahko igramo dobro. To nam bi lahko dalo samozavest," upanja po treh porazih ne izgublja Salzburgov strateg.

Branilec Dominique Heinrich , ki se zaveda, da so zdaj v naletu koroški zmaji, je 45-letnega moža s taktirko dopolnil z besedami: "Potrebujemo dober začetek. Ne smemo si privoščiti preveč kazni, treba bo igrati še bolj napadalno. Trenutek je zagotovo na strani Celovca, a vemo, da imamo dobro ekipo, ki lahko udari kadarkoli. Ne smemo se obremenjevati z nasprotnikom, pač pa se moramo osredotočiti na svojo igro."

Medveščak je bil zadnji

Da bi osmo moštvo po rednem delu v četrtfinalni seriji z 0:2 zaostajalo proti vodilnim iz rednega dela, nato pa nanizalo štiri zmage in se s 4:2 uvrstilo v polfinale, je kot zadnjemu uspelo zagrebškemu Medveščaku. Ta je v končnici sezone 2009/2010 na tak način izločil Gradec.

Čeprav so Celovčani blizu polfinala, opozarjajo, da ne bo lahko. "Pokazali smo značaj. Smo na pravi poti, a še vedno potrebujemo eno zmago nad izjemno močnim Salzburgom," pred tekmo sporoča trener gostiteljev večernega obračuna Alexander Mellitzer.

Vse tri današnje tekme – ob Celovcu si polfinale lahko priigrata tudi Znojmo in Linz, Beljaku je to že uspelo – se bodo začele ob 19.40.

Ne spreglejte