Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2024,
6.53

Osveženo pred

1 ura, 55 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Natisni članek

Anaheim Ducks Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Torek, 1. 10. 2024, 6.53

1 ura, 55 minut

Pripravljalna tekma

Kralji še drugič ugnali kalifornijske tekmece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Vladislav Gavrikov | Vladislav Gavrikov je ob zmagi kraljev nad Anaheimom zadel za vodstvo z 2:0. | Foto Guliverimage

Vladislav Gavrikov je ob zmagi kraljev nad Anaheimom zadel za vodstvo z 2:0.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih že vrsto let kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v pripravah na novo sezono dosegli novo zmago. Še drugič zapovrstjo so premagali mestne tekmece v ligi NHL, Anaheim Ducks. Tokrat so brez izkušenega 37-letnega Kopitarja na gostovanju v dvorani Honda Center slavili zmago s 4:0.

Kralji so na prvi pripravljalni tekmi pred sezono proti novincu Utahu doživeli poraz po podaljšku, nato so premagali Las Vegas, nazadnje pa na sobotni prvi medsebojni tekmi še Anaheim. Prvič na pripravah je bil v postavi tudi Kopitar, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih kraljev. V drugi tretjini je zadel za vodstvo 2:1, dodal pa je še dve podaji. Poleg Kopitarja je na prvi tekmi proti Anaheimu zadel še Alex LaferriereAdrian Kempe je bil med podajalci, vsem trem pa je trener Jim Hiller tokrat namenil počitek.

Tokrat je mrežo tekmeca v 13. minuti načel Tanner Jeannot, v začetku druge tretjine je na 2:0 zvišal Vladislav Gavrikov, v 26. minuti je Kralje na +3 popeljal Akil ThomasQuinton Byfield pa je v začetku zadnje tretjine postavil končnih 4:0. Darcy Kuemper je zaustavil vseh 23 strelov na svoja vrata.

Kralje pred začetkom sezone čakata še tekmi proti Bostonu in Floridi, sezono pa bodo odprli 11. oktobra v gosteh pri Buffalu.

Sezona se bo sicer začela 4. oktobra, ko bosta moštvi Buffalo Sabres in New Jersey Devils v Pragi odigrali prvo od dveh tekem v sklopu tako imenovane svetovne turneje.

Anže Kopitar
Sportal Kopitar pred vstopom v 19. sezono odlično razpoložen #video
Drew Doughty Los Angeles King
Sportal Hud udarec za Kralje
Ne spreglejte