Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2013,
14.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivo Jan HDD Olimpija liga EBEL

Torek, 5. 11. 2013, 14.45

6 let, 7 mesecev

Pri Olimpiji zaupajo viziji Iva Jana, Eric Pance si je čez noč premislil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Upravni odbor Olimpije se je v ponedeljek odločil, da Ivo Jan ostaja glavni trener. V sredo začetek prepotrebnih fizičnih priprav. Eric Pance hokejske poti ne bo nadaljeval pri Olimpiji.

Na ponedeljkovem sestanku upravnega odbora Olimpije je padla odločitev, da bo taktirko nad ljubljanskim EBEL-ligašem še naprej vrtel Ivo Jan. Kot je povedal predstavnik za odnose z javnostmi Tomaž Langerholc, je "Jan predstavil vizijo dela, ki je zadovoljila apetite članov upravnega odbora, ki so mu tako izkazali zaupanje". O dolžini mandata 38-letnika, ki je že večkrat dejal, da si želi zeleno-bele voditi do konca sezone, na sestanku niso govorili. Če rezultatov in napredka ne bo oziroma se stvari ne bodo spremenile na bolje do sredine decembra, pa bo verjetno treba ubrati drugo pot.

Spremembe pa naj bi se zgodile v igralskem kadru, in sicer zeleno-beli iščejo predvsem okrepitve na branilskih položajih, ki bi lahko prišle tudi iz zagrebškega Medveščaka. Že zdaj pa je jasno, da Eric Pance svoje hokejske poti ne bo nadaljeval pri Olimpiji, čeprav je še pred dnevom trdil, da se bo priključil nekdanjemu moštvu. Dvaindvajsetletni napadalec, ki je najprej dejal, da se bo v sredo priključil pripravam, se je nato premislil in v torek zjutraj sporočil, da bo odšel v tujino.

Težko soočanje s porazi, v sredo prepotrebne priprave

Zmaji so imeli po napornem tednu, ko so odigrali kar štiri tekme, prosto, v sredo pa jih čakajo mini priprave na nadaljevanje hitrega ritma v razširjenem avstrijskem tekmovanju. Do prihodnje srede, ko jih čaka prva tekma po reprezentančnem premoru, gostovali bodo v Salzburgu, bodo nabirali predvsem fizično kondicijo (tek, fitnes, ledene priprave), ki jim je, bolj kot gre tekma h koncu, vse bolj zmanjkuje. Ali bodo s tem nadomestili vsaj malček prepotrebnih treningov, ki jih očitno pred sezono ni bilo dovolj, bo pokazal čas. Ta bo pokazal tudi, katere okrepitve in koliko okrepitev bo v nadaljevanju pomagalo ljubljanski ekipi, v kateri je trenutni položaj vse prej kot rožnat, kar počasi načenja tudi posameznike, ki se s porazi težko spopadajo. To je pokazal tudi Jerry Kuhn, ki je po nedeljski tekmi namignil, da bi lahko celo zapustil Ljubljano, a naj se to ne bi zgodilo.

Še dodatno težavo je ob poškodbah Howsa, Hočevarja in Pesjaka povzročila novica, da bo moral branilec Nick Ross zaradi naleta na Milana Prochazkega izpustiti prihodnji dve tekmi.

Ne spreglejte