Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 7. 2014,
15.57

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Fabian Dahlem Marko Popovič Matjaž Sekelj

Ponedeljek, 28. 7. 2014, 15.57

4 leta

Pri Olimpiji navdušeni: Ob pravem trenutku dobili pravega človeka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tivoli je spet zaživel, skupaj s trenerjem se je predstavilo 27 hokejistov Olimpije. V klubu se zavedajo težav, a menijo, da so na pravi poti. Navdušeni so tudi nad nemškim strategom.

"Prva stvar, ki smo jo morali narediti, je bila zagotovitev normalnega delovanja v ligi EBEL za to sezono, izdaja novega jamstva. Te stvari so zdaj urejene. Druga stvar je bil sestanek z vsemi igralci, na katerem smo jim predstavili, kako in v kakšni smeri se bodo stvari nadaljevale. Tam je bilo veliko govora o finančnem položaju in pogledu v prihodnost. Obveznosti iz preteklosti nas bodo še nekaj časa čakale, vsak dan se nas bodo dotikale, a smo na pravi poti (klub naj bi lani imel 1,5 milijona evra zaostalih obveznosti, nekaj so ga odpravili, op. a.)," je Marko Popovič obrazložil, kaj ga je čakalo, ko je prevzel mesto predsednika HDD Olimpije. Popovič je hkrati tudi podpredsednik Hokejske zveze Slovenije, s katero, po njegovih besedah, Olimpija sodeluje vse bolje: "Nenehno smo v stiku z njimi in mislim, da je bil tukaj narejen en velik napredek, da se lahko končno normalno pogovarjamo. Prepričan sem, da bomo z interesom na obeh straneh naredili korak naprej."

"Človek, ki smo ga potrebovali"

Novi predsednik je navdušen nad prihodom Dahlema, za 48-letnika namreč pravi: "To je človek, ki ga Olimpija potrebuje. Je discipliniran in predan ekipi, je človek, ki zagovarja ekipni duh in delo ter s tem povezane rezultate."

Tudi direktor Olimpije Matjaž Sekelj ni skrival navdušenja nad novo trenersko močjo: "Fabian je v svoji karieri delal z reputiranimi trenerji v nemški ligi DEL, bil je igralec, ima izkušnje z najvišje ravni. Ob tem pa ima izkušnje tudi z delom v menedžmentu, pridobivanjem sponzorjev … V drugi nemški ligi je štiri leta deloval samostojno, in to v klubu, ki se bojuje s podobnimi težavami, s katerimi se spopadamo v Ljubljani. Mislim, da smo ob pravem trenutku dobili pravega človeka. Če bo prinesel še nekaj pregovorne nemške nepopustljivosti, toliko bolje za nas."

Uvod v slogu pripravljalnega tabora

Sekelj je na novinarski konferenci na kratko predstavil 27-člansko ekipo, ki se je na prvi dan priprav zbrala v Tivoliju – v njej je šest hokejistov na preizkušnji (nekaj jih bo odpadlo do konca tedna), ni še tujcev, je pa na preizkušnji Hrvat Ivan Šijan. Imena vratarja, dveh napadalcev in branilca naj bi bila znana v dnevu, dveh, Sekelj pa pravi, da naj bi bila končna podoba Olimpije, ki naj bi imela v prihajajoči sezoni višji proračun kot lani, znana 4. avgusta.

"Ker imamo novega trenerja, ki prihaja iz drugačnega okolja, kot smo ga bili v preteklosti vajeni, in ker imamo dovolj časa za izpeljavo kakovostnih priprav do prve tekme, smo se odločili, da prvi teden namenimo trening kampu slovenskih igralcev. Tukaj so tudi igralci, ki se želijo pri nas preizkusiti, in tako bomo lahko videli, kakšne so njihove možnosti napredka in igranja na ravni, ki ga zahteva liga EBEL," je direktor zeleno-belih obrazložil tudi, zakaj priprave tokrat začenjajo s "pripravljalnim taborom".

"Če bo prejel ustrezno ponudbo, lahko odide"

Dotaknil se je tudi morebitnih okrepitev na položaju, ki je Olimpiji v zadnjem obdobju povzročal največ težav: "Nekaj prostora je še na branilskih mestih, kar se lahko, če govorimo o slovenskem prostoru, zapolni še v prihodnjih dveh, treh dneh. Glede na to, da se je Damjan Dervarič odločil preizkusiti na Slovaškem (Dervarič je na preizkušnji pri Zvolnu, kjer bo igral tudi Andrej Hebar, op. a.), smo priložnost ponudili tudi Ivanu Šijanu, ki mu ni uspelo priti v moštvo KHL Medveščaka in ki je izrazil željo, da na svoje stroške poskusi pri nas. Žiga Pance pa, glede na to, da je v Bolzanu negotov položaj, trenira z nami. Seveda bi si želeli, da bi z nami ostal vso sezono, a če bo prejel ustrezno ponudbo, ima proste roke in lahko odide."

Pri Olimpiji so želeli, da bi z njimi nadaljevali tudi trije fantje, ki so zaradi neizpolnjevanja prekinili veljavne pogodbe - Miha Verlič, Ken Ograjenšek in Žiga Grahut (zadnji naj bi se po Sekljevih besedah želel vrniti). Prekinitev pogodb obravnava pravna služba Olimpije, ki meni, da način prekinitev ni bil pravilen.

Trdo delo in ponos

"Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost za delo v Ljubljani pri Olimpiji. Imamo veliko mladih domačih igralcev in nekaj starejših, ki res radi igrajo za Ljubljano. Kar malce noro je, kako ljudje v klubu v tako težkem položaju poskušajo na vse pretege obdržati hokej in njegovo tradicijo v Ljubljani. Zato sem ponosen, da bom lahko delal z njimi. Vem, da položaj ni lahek. Naš načrt je trdo delo, ponos in garanje vseh 60 minut, ko bomo na ledu. Le tako se lahko enakovredno kosamo in tudi premagujemo nasprotnike," pa je na predstavitvi dejal mož s taktirko Fabian Dahlem, ki bo bedel tudi nad fizično kondicijo varovancev. Do začetka sezone mu bo pomagal tudi Bojan Zajc, nato pa se bo sam odločil, kako naprej.

Pogovor z novim trenerjem si boste na Sportalu lahko prebrali v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte