Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2013,
10.02

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boston Bruins Chicago Blackhawks Zdeno Chara Marian Hossa Milan Lucic Duncan Keith

Torek, 18. 6. 2013, 10.02

2 leti, 9 mesecev

Poškodbe na ogrevanju in uničujoč tretji napad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Finalna serija se je preselila v Boston, prvič navijači niso videli niti enega podaljška. Zmage so se veselili domači, Tuukka Rask je z 28 obrambami ostal nepremagan. Bruins povedli z 2:1 v zmagah.

Tekma se še ni dobro začela, pa so informacije o poškodbah že začele prihajati iz obeh taborov. Na ogrevanju sta pri Bostonu med sabo nerodno trčila kapetan Zdeno Chara in napadalec Milan Lucic, oba sta padla po tleh, visokorasli Slovak jo je odnesel z nekaj šivi na zadnjem delu glave, vseeno pa sta oba nato brez težav zaigrala. V nasprotnem taboru naj bi napadalca Mariana Hosso med ogrevanjem zadel plošček, vendar pa je to trener Joel Quenneville zanikal in dejal, da je Slovak poškodovan in da je le želel videti, ali bo Hossa lahko zaigral. Ta na led ni več stopil, naj bi pa zaigral že na naslednji tekmi.

Navijači v prvi tretjini niso videli zadetkov, oba pa sta padla v drugem delu. Znova se je med strelce vpisal junak druge tekme Daniel Paille. Takrat je namreč dosegel odločilen zadetek v podaljšku, tokrat pa je po podaji soigralcev v napadu, Chrisa Kellyja in Tylerja Seguina, svojo ekipo popeljal v vodstvo. Prav tretji napad, ki ga je v tej obliki na drugi tekmi formiral trener Claude Julien, je zadetek v polno. "Ko ti trener tako zaupa, čutiš, da mu moraš nekaj vrniti, saj si želiš zaslužiti njegovo zaupanje. Našemu napadu je na zadnjih dveh tekmah uspelo prav to. Dobro se ujamemo, rezultat pa se kaže v doseženih zadetkih. Nasprotniku ne pustimo veliko prostora, hitro jim vzamemo plošček, potem pa si sami pripravimo priložnosti," je učinkovitost komentiral Paille, s pohvalami na njegov račun ni skoparil niti soigralec Kelly: "Ni pomembno, v katerem napadu igra Paille, vsepovsod je odličen. Igra tako, kot se mora igrati. Vedno da od sebe maksimum, odličen je v igri na telo. Gre za zelo dobrega drsalca, ki vedno izkoristi ponujeno priložnost in zabije gol."

Rask na zadnjih sedmih tekmah tretjič nepremagan

Med vratnicama je blestel Tuukka Rask, ki je zaustavil vseh 28 strelov na svoja vrata. V veliko pomoč so mu tudi soigralci, ki so na zadnjih šestih tekmah ubranili kar 21 situacij ob igralcu manj. "Nasproti nam stoji eden najboljših vratarjev na svetu. Vendar pa smo mu danes tudi sami pomagali, saj pred vrati nismo delali dovolj gneče, tako da je imel plošček ves čas na očeh. V tem elementu igre bomo morali biti boljši," je po tekmi razmišljal trener Chicaga Quenneville, finski čuvaj mreže pa je dejal: "Ko vidiš na semaforju, da je le še pet minut do konca, potem daš vse od sebe, vržeš se in preprosto narediš vse, da ohraniš mrežo nedotaknjeno." Na zadnjih sedmih tekmah je Rask že tretjič na tekmi ostal nepremagan.

"Najti bomo morali pot do zmage"

Pri Blackhawks so imeli pred tekmo le en cilj. Zmagati in znova priti v položaj, ki jim ga je na drugem obračunu z zmago v podaljšku odvzel Boston. Zdaj bodo morali počakati na novo priložnost, ta bo prišla v noči na četrtek, ko bo na sporedu četrta tekma. "Mislim, da smo veliko stvari delali, kot je treba, držali smo ritem igre, vendar pa iz neznanega razloga nismo bili učinkoviti. Vedno manj je časa, zato bomo morali biti v prihodnje učinkovitejši. Potrebujemo še boljšo predstavo, na vsak način moramo najti pot do zmage," je po tekmi dejal branilec Duncan Keith, njegov soigralec Patrick Sharp je dodal: "Zaupam soigralcem. V dozdajšnjem delu sezone nismo imeli težav pri doseganju zadetkov. Zdaj smo v finalu Stanleyjevega pokala, zaradi svojih predstav smo si tudi zaslužili, da smo prišli tako daleč. Tu je veliko fizične igre, malo prostora za strele, tako da je težje dosegati zadetke. A ne glede na to, najti moramo pot do mreže in zmage. Zavedamo se, kakšen je vložek."

Ne spreglejte