Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2013,
19.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL Los Angeles Kings

Četrtek, 18. 4. 2013, 19.48

8 let

Podajalec Kopitar in druščina tik pred končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na petek so v NHL odigrali deset srečanj. Kralji Anžeta Kopitarja, ki je prispeval podajo bo prvem zadetku svoje ekipe, so si z minimalno zmago nad Columbusom na široko odprli vrata končnice.

Hokejisti iz Kalifornije so povedli v deveti minuti, ko je po podaji Mika Richardsa in Anžeta Kopitarja gostujočega vratarja Sergeja Bobrovskega premagal Drew Doughty, ki je postavil izid prve tretjine. V drugem delu so gostje izenačili prek Daltona Prouta, ki je edini uspel premagati razpoloženega čuvaja mreže Jonathana Quicka, slednji se je izkazal s 95,2-odstotno uspešnostjo. A veselje Columbusa ni trajalo prav dolgo, saj je le dobro minuto po izenačenju prvake v vodstvo popeljal Kyle Clifford, čigar zadetek je zadostoval za minimalno zmago Kraljev, ki so si na široko odprli vrata končnice. "Tako bi stvari morale potekati. Končnice tudi mi še nimamo zagotovljene, zato moramo vedno igrati tako. Vedeli smo, da prihajajo težki tekmeci, ena trenutno najbolj vročih ekip lige," je po dvoboju dejal Quick.

New York Islanders se dobro držijo v boju za končnico, na krilih 22-letnega Johna Tavaresa, ki je dosegel dva zadetka, so s 5:3 odpravili Toronto. Med osmerico najboljših na vzhodu se drži tudi druga ekipa iz New Yorka, Rangers. Lani so si že deset tekem pred koncem rednega dela zagotovili končnico, letos bodo še kako trepetali, a tokrat so z dvema zadetkoma Dericka Brassarda in Matsa Zuccarella odpihnili floridske ''panterje''. Vodstvo v severovzhodni diviziji so ''Kosmatincem'' speljali hokejisti Montreala, ki so s 3:2 premagali Tampo, Ottawa pa se je veselila zmage nad Washingtonom.

Podprvaki Devils so po desetih porazih le prišli do zmage, in sicer so uspeli premagati Philadelphio, v vratih pa je blestel Martin Brodeur, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno. Kljub temu se končnica zdi utopija. V igro za njo pa ostaja Winnipeg, ki je v podaljšku ugnal Carolino, loterija pa je bila naklonjena oklepnikom St. Louis. Kraljem za ovratnik diha San Jose, ki je s 6:1 odpravil Minnesoto, Dallas pa je pred domačim občinstvom poskrbel za petardo v mreži Vancouvra.

Ne spreglejte