Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 7. 2014,
18.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 7. 2014, 18.05

8 let, 3 mesece

Po katastrofi z reprezentanco se vrača za krmilo dvakratnih prvakov KHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Zinetula Biljaletdinov je z rusko reprezentanco pogorel na domačih olimpijskih igrah, po katerih se je moral posloviti od selektorskega stolčka. Zdaj se vrača v klub, s katerim je že dosegal uspehe.

Olimpijske igre v Sočiju je zaznamovala nacionalna hokejska sramota, kot so izpad domače hokejske reprezentance v četrtfinalu poimenovali Rusi. Njihovi oklepniki so vtis nekoliko popravili z osvojitvijo svetovnega prvenstva čez tri mesece, a takrat že pod taktirko novega trenerja Olega Znaroka, saj je moral Zinetula Biljaletdinov v slovo reprezentanci pomahati že kaj kmalu po neuspehu pod petimi krogi.

59-letni strateg, Rusijo je vodil zadnja tri leta, se vrača na klubsko sceno, prevzema namreč trenersko taktirko kluba iz lige KHL AK Bars. Pri Kazanu se Biljaletdinov počuti domače, saj ga je vodil že med sezonama 2005/2006 in 2010/2011, del lanske sezone pa je v klubu opravljal vlogo generalnega direktorja. In vodil ga je zelo uspešno, v prvi sezoni je z njim postal ruski prvak, leta 2009 in 2010 pa je s Kazanom zavzel še prestol lige KHL. Rus naj bi hokejistom kluba AK Bars, ki je lani obstal v konferenčnem četrtfinalu, poveljeval prihodnje tri sezone.

Ne spreglejte