Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2013,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Patrice Bergeron Boston Bruins liga NHL

Petek, 12. 7. 2013, 20.31

8 let

Po desetih sezonah bo ostal še prihodnjih devet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Patrice Bergeron, ki je za Boston odigral že deset sezon, je z aktualnimi podprvaki sklenil osemletno sodelovanje. Kanadčan bo na leto v povprečju zaslužil 6,5 milijona ameriških dolarjev.

Vse od sezone 2003/2004, ko so ga Bruins na naboru izbrali kot 45. po vrsti, je Patrice Bergeron privržen le rumeno-črno-belemu dresu ''kosmatincev''. Za Boston je v desetih sezonah odigral 661 tekem, v knjigo statistik pa vpisal 173 zadetkov in 317 podaj. Sedemindvajsetletnik je imel z aktualnimi prvaki veljavno pogodbo do konca prihodnje sezone, a je še pred začetkom novega tekmovalnega obdobja poskrbel, da bo v svojem najljubšem klubu ostal še veliko dlje. Vodstvo kluba mu je ponudilo osemletno sodelovanje, ki ga je centralni napadalec sprejel z odprtimi rokami. Bergeron, ki je finalno šesto tekmo proti Chicago Blackhawks odigral kljub poškodbam nosu, zlomljenemu rebru, izpahu rame in strganemu hrustancu, bo na leto prejel okoli 6,5 milijona ameriških dolarjev.

Želje Kanadčana, ki je bil v zadnji sezoni najboljši mož, ko je beseda nanesla na sodniške mete – dobil je dobrih 62 odstotkov vseh, so tako postale resničnost. Po prihodu iz bolnišnice na začetku julija je namreč dejal, da je njegov cilj dolgoročno sodelovanje z Bostonom: ''Moja želja je še naprej sodelovati z Bostonom. To je ekipa, ki je verjela vame, ko sem bil star 18 let in ko sem bil šele na začetku svoje hokejske poti. Tu se počutim kot doma, tudi mesto mi je zelo všeč. Navdušen sem nad ljudmi in delom organizacije, zato bi mi res veliko pomenilo, če bi lahko ostal.''

In bo. Nova pogodba, ki bo stopila v veljavo po koncu prihodnje sezone, ga do Bostona zavezuje do sezone 2021/2022.

Ne spreglejte