Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 2. 2015,
10.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2015, 10.38

8 let

Olimpija je "polovico" stalnih članov pustila doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmaje danes čaka še zadnja tekma rednega dela lige EBEL, ki ga bodo končali na Predarlškem. Na prizorišču, kjer Olimpija ni zmagala še nikoli, bodo zeleno-beli nastopili zdesetkani.

Zadnji nasprotnik Ljubljančanov v prvem delu razširjenega avstrijskega prvenstva je Dornbirn, ki bo četrtfinalni vstopnici, podobno kot Olimpija, lovil na desetih februarskih tekmah. A za razliko od zmajev bodo buldogi v nadaljevanje tekmovanja odnesli vsaj eno bonus točko. Pred zadnjim krogom je namreč že jasno, da bosta na 11. in 12. mestu, ki ne prinašata točkovnega dodatka, končala Innsbruck in Olimpija. Ta bi ob ugodnem razpletu danes lahko prehitela Tirolce (le točka zaostanka) in se rešila dna, kar sicer ne bi bila prav velika uteha.

Še brez zmage pri Dornbirnu

Bo pa zmagati na Predarlškem vse prej kot lahka naloga. Zeleno-beli namreč Dornbirna (v ligo EBEL je vstopil v sezoni 2012/2013) v gosteh niso še nikoli premagali, letos pa so mu na vseh treh medsebojnih obračunih priznali premoč – eno točko so mu odščipnili le sredi novembra, ko so v Ljubljani izgubili po kazenskih strelih. Čeprav so zadnje tekme rednega dela za Olimpijo dober trening in priložnost za uigravanje pred ključnim delom sezone, tokratna ne bo prav veliko pomagala pri uigravanju, saj bo manjkalo kar nekaj hokejistov, na katere slovenski EBEL-ligaš polaga veliko upov.

Čeprav zdesetkani, si želijo zmage

V postavi tako ne bo že dlje časa poškodovanega Mateja Hočevarja, pomagali ne bodo niti Hunter Bishop, kapetan Aleš Mušič, Gal Koren, Kyle Medvec, Aljaž Uduč in Boštjan Groznik, ki ne sme igrati zaradi druge disciplinske kazni. Na petkovi tekmi, ki so jo po številnih zapletih pozno preselili v Tivoli, pa jo je skupil Gregor Koblar, na katerega je s komolcem grdo naletel Matthias Trattnig.

"Dornbirn je težek nasprotnik, še posebej ko igra doma. Kljub vsem težavam je vzdušje med fanti odlično, igre z zadnjih tekem pa nam pred kvalifikacijskim delom dajejo dodatno samozavest. Čeprav bomo nastopili v zdesetkani postavi, si želimo premagati Dornbirn in skočiti na 11. mesto," je pričakovanja za uradno stran lige strnil pomočnik trenerja Bojan Zajc.

Želje so podobne tudi v drugem taboru. "Obračun smo vzeli zelo resno, saj se moramo pripraviti na drugi del tekmovanja. Želimo si prikazati dobro igro, ki jo dolgujemo navijačem," je pred spopadom, začel se bo ob 17.45, odločen kapetan gostiteljev Nikolas Petrik, ki ne bo mogel računati na soigralca, in sicer Martina Mairitscha in Stefana Häussleja.

Ne spreglejte