Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2015,
15.56

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 23. 7. 2015, 15.56

8 let, 3 mesece

Olimpija čaka na trenerja, igralce in led

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Še deset dni in začele se bodo skupinske priprave zmajev na novo sezono. Pred tem bo treba podpisati še nekaj igralcev in trenerja ter najti led. V Tivoliju naj ga še lep čas ne bi bilo.

Od takrat, ko smo pred slabimi tremi tedni preverili, kaj se dogaja s slovenskim EBEL-ligašem, pa do srede, ko smo ponovno poklicali predsednika Olimpije Marka Popoviča, se ni spremenilo prav veliko.

Vodstvo je sicer podpisalo štiri igralce, jeseniška mladeniča Nika Pema in Sebastjana Hadžiča, Celjana Aljaža Ogrizka ter "staroselca" Anžeta Ropreta. Na seznamu Ljubljančanov je trenutno 13 igralcev, med njimi so predvsem mladi upi, na podpise izkušenejših nekdanjih članov pa pri Olimpiji še čakajo. Tako kot na podpis moža, ki bo v prihodnji sezoni vihtel trenersko paličico.

Ustni dogovor

Predsednik zmajev pravi, da bo moštvu še naprej poveljeval Fabian Dahlem, ki je bil z izjemo nekaj dni, ko so s Celovško 25 povezovali nekdanjega NHL-ovca Toma Barrassa, prvi izbor Ljubljančanov. Delovni 49-letnik naj bi že ob koncu maja prispel v Ljubljano in sprejel še vlogo športnega direktorja, a Nemca v slovenski prestolnici še ni. Kje so težave, da Dahlemova vloga za prihodnjo sezono še ni zapisana črno na belem?

"S Fabianom smo dnevno na zvezi in se z njim usklajujemo glede slovenskih igralcev, tujcev in preostalih stvari. Rekel bi, da je zelo motiviran za prihodnjo sezono. Je pa tako, da imamo še ogromno enih stvari – sestavljamo ekipo, nabiramo denar, še vedno teče prisilna poravnava –, ki jih rešujemo. Tako da so tu razlogi, da še ni podpisal. Smo pa praktično dogovorjeni. Jaz smatram, da so tu stvari urejene," nam je odgovoril Popovič, ki pravi, da naj bi bili vsi papirji urejeno do tretjega avgusta.

Če ga ni doma, je treba na tuje

Takrat se bo namreč prvič to poletje zbrala ekipa Olimpije in začela priprave na novo sezono. V Ljubljani so si sicer želeli, da bi se zbrali že teden prej in da bi tretjega avgusta že drsali v domačem hramu, a, kot kaže, bo Tivoli led dobil kot zadnji. Zato bo prostor za drsljaje treba najti drugje.

"Ne vem, kje je vzrok. Zakaj ledu še ni, bi morali vprašati Dvorano Tivoli oziroma Zavod za šport Ljubljana," je nejevoljen predsednik, ki bo vsaj za prvi teden priprav moral ledne termine rezervirati zunaj Ljubljane – na Jesenicah, Bledu ali v Mariboru –, medtem ko naj bi od osmega avgusta Olimpija že lahko trenirala v Zalogu. "Nisem navdušen, da moram ekipo za en teden nekam drugam poslati, kar bo s seboj takoj prineslo dodatne stroške. Dobili smo predračun za šestdnevne priprave v Mariboru, kjer so stvari sicer poceni. A ko sešteješ zakup ledene ploskve, nastanitev in penzion za 30 ljudi, vse skupaj nanese prek 11 tisoč evrov, česar pa si žal ne moremo privoščiti. Tako da zdaj iščemo mogoče alternativne lokacije in možnosti," nezadovoljno razlaga naš sogovornik.

V pozitivno smer

Do začetka priprav naj bi bili urejeni tudi papirji za preostale igralce, ki še niso podpisali pogodb. Ta paket zajema stare znance ljubljanskega kluba, ki so v zelenem dresu drsali tudi lani in s katerimi naj bi bilo vodstvo društva ustno že dogovorjeno. Olimpija se je začela dogovarjati tudi s tujimi hokejisti, saj jim je cena že padla. Nekateri so že prejeli ponudbe, zdaj so na vrsti pogajanja glede detajlov. Na to, kdo od tujcev bo prišel v Ljubljano, bo treba še počakati, kot tudi na razplet prisilne poravnave.

Popovič je bil glede prisilne poravnave, ki se razpleta v pozitivno smer, vselej optimističen: "Gre precej po pričakovanjih. Bil sem optimističen, a me je pozitivno presenetilo, da pravzaprav nismo imeli še nobene zavrnitve. Bolj računam na to, da kdo ne bo oddal glasu, kot pa da bi kdo zavrnil." Rezultat prisilne poravnave bodo v društvu vedeli osmega avgusta, sklep pa bo verjetno javen po 15. avgustu.

Ne spreglejte