Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
20.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Vincent Lecavalier Milan Lucic NHL Los Angeles Kings

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 20.03

6 let, 7 mesecev

Novice iz Kraljestva: Lecavallier obesil drsalke na klin, Lucic želi ostati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Milan Lucic | Foto Reuters

Foto: Reuters

V moštvu Los Angeles Kings se po izpadu iz končnice lige NHL že ukvarjajo z akutnimi kadrovskimi vprašanji. V ospredju je podaljšanje pogodbe s kanadskim napadalcem srbskih korenin, Milanom Lucicem.

Hokejisti iz Los Angelesa po izpadu v prvem krogu končnice, ko so jih s 4:1 v zmagah povsem poteptali San Jose Sharks, še objokujejo zamujene priložnosti, a se obenem že ozirajo v prihodnost. V ekipi bi radi zadržali 27-letnega kanadskega napadalca Milana Lucica, ki je tudi sam izrazil željo, da ostane Kralj.

"Res je, da se sezona ni končala po naših željah, a kar zadeva mene, sem v Los Angelesu užival. Resnično si želim ostati, to ve tudi vodstvo kluba in prepričan sem, da bomo do prvega julija našli skupni jezik," je povedal levokrilni napadalec, ki je letos za Kralje na 81 tekmah prispeval 20 golov in 35 podaj, na petih tekmah končnice pa dodal tri asistence. "Tukaj se počutim odlično in tu vidim tudi svojo prihodnost," je dodal.

Vincent Lecavalier, kot kaže, v Los Angelesu končuje kariero v ligi NHL. Na 1.212 tekmah v moštvih Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers in Los Angeles Kings je dosegel 421 golov, 528 podaj za 949 točk. | Foto: Reuters Vincent Lecavalier, kot kaže, v Los Angelesu končuje kariero v ligi NHL. Na 1.212 tekmah v moštvih Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers in Los Angeles Kings je dosegel 421 golov, 528 podaj za 949 točk. Foto: Reuters

Morebitna težava pri podaljšanju pogodbe z Lucicem je omejitev proračuna LA Kings, a naj bi to razrešili brez večjih težav. Tudi zaradi odločitve 36-letnega Lucicevega rojaka Vincenta Lecavalierja, ki si glede upokojitve ni premislil. "Moj načrt je tak, kot je bil pred tremi meseci, ko sem prišel v Los Angeles. To je upokojitev po sezoni," vztraja Lecavalier, ki pa uradnega postopka še ni začel.

Ne spreglejte