Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 11. 2012,
11.07

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 20. 11. 2012, 11.07

8 let, 3 mesece

Na vrhu ''medvedi'', razočaranje Salzburga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Karte na lestvicah lige EBEL so se po polovici prvega dela nekoliko premešale. Na vrhu je Medveščak, najučinkovitejši igralec prihaja iz Dornbirna, najzanesljivejši vratar pa iz celovškega KAC-a.

Polovica prvega dela razširjenega avstrijskega prvenstva je za hokejisti, ki v letošnji sezoni branijo barve 12 EBEL-ligašev. Po 22 krogih je stanje na lestvicah nekoliko drugačno, kot je bilo po prvi četrtini rednega dela. Vrh lestvice je namreč Beljačanom, ti so zdaj tretji, prevzel zagrebški Medveščak, ki se kljub vse glasnejšim finančnim težavam vse bolje spopada z zahtevnim ritmom lige EBEL. Z istim številom točk kot ''medvedi'' drugo mesto zasedajo Dunajčani, največje razočaranje pa so pripravili bogati Salzburžani, ki nikakor ne najdejo poti iz krize in se morajo zadovoljiti s skromnim devetim mestom. Tudi edini slovenski predstavnik, ljubljanska Olimpija, je prikovan v spodnjo polovico, in sicer je trenutno na desetem mestu.

Trije ''zmaji'' med najučinkovitejšimi igralci

Primat najučinkovitejšega igralca je ''Beljačanu'' Dereku Ryanu prevzel Luciano Aquino, ki je na 22 tekmah za Dornbirn zbral 33 točk, od tega osem golov in 25 podaj. Zanimivo je, da so med prvo osmerico hokejistov z največ goli in podajami kar trije ''zmaji''. Na četrtem mestu je Brock McBride (29 točk), na petem Jan Muršak (29 točk) in na osmem Chris D'Alvise (26 točk). Pri tem moramo upoštevati, da je NHL-ovec Muršak zbrane točke dosegel na šestih tekmah manj kot večina ostalih. Podatek jasno kaže tudi na to, kaj za Olimpijo pomeni udarni prvi napad.

Najučinkovitejši branilec je še vedno beljaški Mario Altmann s 23 točkami (9 golov, 14 podaj), najboljši predstavnik zeleno-belih je Patrick Coulombe, ki se s 17 točkami oklepa desetega mesta. Najzanesljivejšega vratarja imajo Celovčani, saj ima René Swette (93,3 %) za odtenek boljši odstotek ubranjenih strelov kot čuvaj mreže Dunaja Fabian Weinhandl. Slovenska vratarja sta na šestem Robert Kristan (92,7 %) oziroma osmem mestu Luka Gračnar (92,5 %), medtem ko je Olimpijin Jerry Kuhn z 91-odstotno uspešnostjo na 12 mestu.

V igri z igralcem več se najbolje znajdejo oklepniki madžarske SAPE, ''zmaji'' so v tem elementu igre sedmi, po četrtini rednega dela so bili zadnji, kar kaže na to, da so ''power-play'' le nekoliko izboljšali. Igra z igralcem manj pa najbolj ustreza zagrebškemu Medveščaku, Olimpija je v tem elementu deseta, najslabše pa jo v igri z igralcem manj ''odnesejo'' Orli iz Znojma.

Ne spreglejte