Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2013,
11.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 12. 1. 2013, 11.23

8 let, 3 mesece

Meja med dobrim in slabim "power-playem" je tanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije so še tretjič v sezoni premagal Dunaj in dokazali, da jim vodilna moštva še kako ustrezajo. Tokrat so izkoristili 'power-play', ki jim je na zadnji tekmi delal nemalo preglavic.

Vrnitve s Plečnikovega štadiona, kjer so odigrali tri tekme na prostem, v Tivoli so se Olimpijini hokejisti razveselili. ''Zadnje tri tekme na prostem so bile res odlično doživetje, a lepo se je vrniti v domačo dvorano, kjer je tudi veliko bolj toplo,'' se je po tekmi smejalo Chrisu D`Alvisu. Prva tretjina je pripadla gostom, ki so kar nekajkrat ogrozili spet izvrstnega čuvaja ljubljanske mreže Jerryja Kuhna, ki je klonil šele v 23. minuti, ko so Dunajčani imeli na ledu igralca več. Očitno je zadetek predramil ''Ljubljančane'', saj so dobili krila, postali nevarnejša ekipa in v devetih minutah kar trikrat zatresli mrežo gostujočega moštva. Dvakrat so izkoristili igro z igralcem več, ki skozi vso sezono ni bila njihova vrlina in ki so ji na zadnjih treningih posvečali več pozornosti. ''Takoj po zadetku Dunaja smo izvedli nekaj dobrih menjav. Imeli pa smo tudi kar nekaj 'power-playev', ki smo jih končno uspeli realizirati,'' je preobrat in popolnoma drug obraz Olimpije po zadetku Dunaja opisal 26-letni kanadski napadalec.

Z izkoriščenim ''power-playem'' tlakovali pot do zmage

Tudi Matej Hočevar, ki je po dobrih treh mesecih vknjižil drugi zadetek v sezoni, se strinja, da je bila izkoriščena igra z igralcem več ključna: ''Današnja zmaga je bila zelo pomembna za Olimpijo, osvojili smo veliki dve točki in upam, da bom nadaljevali v takem tempu. 'Power-play' je bil res dober. Meja pri igri z igralcem več med tem, ali ti gre ali ti ne gre, je zelo tanka. Lahko delaš popolnoma iste stvari, a se včasih plošček čudno odbija in zgleda katastrofalno. Lahko pa se zgodi takšna tekma kot proti Dunaju, ko so padali krasni zadetki.''

Še enkrat več so ''zmaji'' dokazali, da jim na lestvici višje uvrščeni nasprotniki bolj ''ležijo'' kot tisti z najnižjim točkovnim zbirom, proti katerim so izgubljali dragocene točke, ki bi jih popeljale neposredno v končnico (do konca rednega dela ostajajo le še štiri tekme, Olimpija pa za šestim mestom in neposredno uvrstitvijo v končnico zaostajajo velikih šest točk).''Težko je to komentirati, saj gremo vsako tekmo na zmago. Dunaj je zelo kakovostna ekipa, ki tudi nas prisili, da damo vse atome moči od sebe. Dajemo jih tudi na drugih tekmah, a tukaj se morda še bolj zavedamo, da če samo za trenutek izgubimo koncentracijo, oni takoj izkoristijo napake,'' o razlogih za boljše predstave proti ''točkovno močnejšim'' ekipam razmišlja Hočevar.

Z vrnitvijo v najmočnejšo hokejsko ligo Jana Muršaka, ki je med ''ljubljanskimi'' hokejisti pustila praznino, bodo 'breme' odgovornosti morali prevzeti vsi igralci. ''Vsekakor je z njegovim odhodom nastala praznina. Posameznik Jana ne more nadomestiti, lahko pa ga nadomestimo le kot ekipa in tukaj mislim, da smo kar močni,'' je o ekipnem duhu, ki bo pomemben že v nedeljo, ko 'zeleno-beli' gostujejo v Dornbirnu, še povedal 30-letni slovenski napadalec.

Ne spreglejte