Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 6. 2021,
7.29

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Vegas Golden Knights Montreal Canadiens liga NHL

Petek, 25. 6. 2021, 7.29

2 leti, 10 mesecev

liga nhl, 24. junij, konferenčni finale

Montreal proslavlja! Kanadčani po 28 letih v finalu lige NHL.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Montreal Canadiens | Montreal je spravil na kolena Vegas in se uvrstil v veliki finale. | Foto Reuters

Montreal je spravil na kolena Vegas in se uvrstil v veliki finale.

Foto: Reuters

Hokejisti Montreal Canadiens so prvi finalisti končnice lige NHL. V šesti tekmi polfinala so po podaljšku s 3:2 premagali Vegas Golden Knights in jih skupno izločili z rezultatom 4:2 v zmagah. Montreal je nazadnje v velikem finalu lige NHL igral v sezoni 1992/93, ko je tudi postal prvak. V drugem polfinalu bosta o tem, kdo se bo pomeril s Kanadčani, v noči na soboto v sedmi tekmi odločala branilec naslova Tampa Bay Lightning in New York Islanders.

New York Islanders
Sportal NY Islanders izsilili sedmo tekmo, na led poletele pločevinke piva

Zmagoviti zadetek je v drugi minuti podaljška prispeval Finec Artturi Lehkonen, Cole Caufield je tokrat dosegel že svoj četrti gol za Montreal v seriji, s 37 obrambami pa se je na vratih izkazal vratar Carey Price.

"Vsi smo navdušeni, ponosen sem na fante, še posebno pa sem vesel zaradi navijačev. V mestu je rajanje, v teh dnevih bo lepo biti prebivalec Montreala. Dolgo časa smo čakali, zdaj smo v finalu. A vse to okoli nas nas ne sme uspavati. Delo še ni končano, želimo storiti še korak višje, ko si enkrat tako blizu, samo finale ne zadošča," je bil vesel Price.

Vrhunci dvoboja v Montrealu:

Vratar ima veliko zaslug zaslug za zmago. Pokazal je nekaj čudežnih obramb, z eno od njih je v podaljšku tudi omogočil protinapad, ki ga je zaključil Lehkonen. Odlično je branil tudi v rednem delu, pri golu Reillyja Smitha, ki je v vratnico, od katere se je plošček odbil v mrežo, preusmeril strel od daleč, ni mogel ničesar, bi pa lahko bolje posredoval pri drugem golu. Tudi takrat so gosti poskušali s strelom od daleč, Price je plošček odbil, a mu gu je Alec Martinez nato med nogama spravil za hrbet.

Montreal je sicer dvakrat vodil, za 1:0 je v prvi tretjini s strelom od daleč poskrbel Shea Weber, v drugi pa je Caufield ušel branilcem Vegasa in spravil plošček v mrežo.

Trener Vegasa: Težko nam je, a moramo biti ponosni

Kanadčani so glavni razlog za zmago našel v obrambi, predvsem v branjenju, ko so imeli igralca manj na ledu. Tudi tokrat hokejisti Vegasa dvakrat niso izkoristili "power playa", skupno pa v seriji pa v 15 poskusih niso bili niti enkrat uspešni.

Clarence S. Campbell Bowl ali preprosto Campbell Bowl je pokal državne hokejske lige, podeljen prvakom zahodne konference, razen leta 2021, ko je bil v spremenjeni obliki končnice zaradi Covid-19 podeljen zmagovalcem severne divizije Montreal Canadiens. | Foto: Reuters Clarence S. Campbell Bowl ali preprosto Campbell Bowl je pokal državne hokejske lige, podeljen prvakom zahodne konference, razen leta 2021, ko je bil v spremenjeni obliki končnice zaradi Covid-19 podeljen zmagovalcem severne divizije Montreal Canadiens. Foto: Reuters

"To je res, izkoristek številčne premoči je bil katastrofalen, a če ne gre z igralcem več, moraš poiskati drugačen način. Mi ga nismo in zato se je naša pot končala v polfinalu. Težko nam je, a moramo biti ponosni. Med štiri najboljše ekipe ni lahko priti, za nami je odlična sezona, poskušali pa jo bomo nadgraditi naslednje leto," je bil razočaran trener Vegasa Peter DeBoer.

Tako kot tudi igralci ekipe iz igralniškega mesta. "Vsi ključni trenutki so se obrnili njim v prid. Ko so potrebovali gol, so ga dosegli, ko so potrebovali obrambo, so jo dosegli. Boli, ko na tako pomembni tekmi izgubiš na tak način," je dejal vratar Robin Lehner, ki je zbral 29 obramb.

Liga NHL, 24. junij, konferenčni finale:

Montreal Canadiens : Vegas Golden Knights 3:2* /3:2/

* po podaljšku

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Nick Suzuki
Sportal Montreal le še korak do finala #video
Ne spreglejte