Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2022,
7.23

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Colorado Avalanche Tampa Bay Lightning finale NHL liga NHL

Četrtek, 16. 6. 2022, 7.23

1 leto, 10 mesecev

LIGA NHL, 15. JUNIJ, FINALE, 1. tekma

V Celovcu rojeni Šved veliki junak finala NHL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Andre Burakovsky | Veselje hokejstov Colorada po zmagovitem zadetku, ki ga je v podaljšku dosegel Andre Burakovsky. | Foto Reuters

Veselje hokejstov Colorada po zmagovitem zadetku, ki ga je v podaljšku dosegel Andre Burakovsky.

Foto: Reuters

Veliki finale lige NHL med Colorado Avalanche, ki ima v finalu prednost domačega terena, in Tampa Bay Lightning, ki brani naslov prvaka in bi lahko z morebitnim uspehom postala prva ekipa po New York Islanders (1980-83), ki je trikrat zapored osvojila naslov najboljših, se je začel z razburljivim dvobojem v Denverju. Odločen je bil šele po podaljšku, Coloradu pa je zmago s 4:3 z zadetkom v 62. minuti zagotovil v Celovcu rojeni Šved Andre Burakovsky.

Colorado je v konferenčnem finalu s 4:0 v zmagah izločil Edmonton in tako ni igral že vse od 6. junija. Težje delo je imela Tampa, ki je s 4:2 izločila New York Rangers in je imela pred začetkom finalne serije le tri dni časa za priprave.

Vrhunci dvoboja v Denverju:

Prvo finalno tekmo so bolje odprli domači, ki so povedli z 2:0 po golih Gabriela Landeskoga v osmi in Valerija Ničuškina v deseti minuti. Nicholas Paul je v 13. poskrbel za zmanjšanje zaostanka, toda v 18. minuti je igro s pet na tri pri domačih unovčil Artturi Lehkonen za lepo vodstvo s 3:1 po prvi tretjini.

V drugem delu igre so igralci s Floride tekmo vrnili v izhodišče, potem ko sta se med strelce vpisala Ondrej Palat v 33. in Mihail Sergačjov v 34. minuti. Čeprav so imeli domači precej več strelov, pa v tretji tretjini ni prišlo do odločitve, tako da je zmagovalca uvodne preizkušnje finala odločil podaljšek in že omenjeni Andre Burakovsky.

"Občutek je izjemen. Mislim, da so se res borili skozi celotno tekmo. V drugi tretjini smo psihološko malce padli, toda v tretji smo spet prišli na pravo raven," je po tekmi dejal strelec odločilnega zadetka.

Pri domačih je Landeskog golu dodal še podajo, tako kot tudi Ničuškin, Mikko Rantanen pa je dodal še dve podaji.

Navijači Colorada niso skrivali sreče po uvodni zmagi. | Foto: Reuters Navijači Colorada niso skrivali sreče po uvodni zmagi. Foto: Reuters

"Ne moremo nadzorovati tega, kar se je že zgodilo, lahko samo nadzorujemo tisto, kar je pred nami. Seveda to ni začetek, ki bi si ga želeli. Morali bomo spremeniti določene zadeve in bolje začeti drugo tekmo," pa je povedal kapetan Tampe Steven Stamkos.

Colorado bo gostil tudi drugo tekmo finala, in sicer v noči na nedeljo. Moštvo iz Denverja lovi svoj prvi naslov po letu 2001, Tampa pa bi s tretjim zaporednim postala prva ekipa s vsaj toliko zaporednimi naslovi po New York Islanders, ki so med 1980 in 1983 osvojili štiri Stanleyjeve pokale.

Liga NHL, 15. junij, finale, 1. tekma:

Colorado Avalanche : Tampa Bay Lightning 4:3* /1:0/
Landeskog 8., Ničuškin 10., Lehkonen 18., Burakovsky 62.; Paul 13., Palat 33., Sergačjov 34.

* po podaljšku 

// – razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

 
Bruce Cassidy
Sportal Pri Bostonu dobil nogo, zdaj bo vodil Zlate viteze
Ne spreglejte