Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2023,
7.57

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Vegas Golden Knights Dallas Stars liga NHL

Petek, 13. 1. 2023, 7.57

1 leto, 3 mesece

Liga NHL, 12. januar

Boleč poraz za vodilno ekipo na domačem ledu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Boston Bruins Seattle | Boston Bruins, vodilna ekipa lige NHL, je doma z 0:3 izgubila proti Seattlu.  | Foto Guliverimage

Boston Bruins, vodilna ekipa lige NHL, je doma z 0:3 izgubila proti Seattlu. 

Foto: Guliverimage

Bruins, vodilna ekipa severnoameriške hokejske lige NHL, je v domačem Bostonu izgubila z 0:3 proti Seattle Kraken. Slednji so napredovali na 10. mesto v ligi. Izgubili so tudi branilci naslova Colorado Avalanche, v Chicagu so bili Blackhawks boljši s 3:2. Chicago je skupaj s Columbusom najslabša ekipa lige.

Tudi Columbus je izgubil, od Blue Jackets so bili boljši igralci Caroline Hurricanes in po zmagi s 6:2 sedaj devet točk zaostajajo za Bostonom na drugem mestu lige. Prav tako 59 točk imajo na tretjem mestu igralci Toronta, ki so izgubili v Detroitu, kjer so Red Wings ugnali Maple Leafs s 4:1.

Vrhunci tekme v Bostonu:

Za četrtim Dallasom, zvezde so izgubile v New Yorku proti Rangers po podaljšku z 1:2, so na lestvici Vegas Golden Knights, ki so v igralniški Meki premagali Florido Panthers s 4:2. Takoj za Vegasom pa so na šestem mestu Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki bodo naslednjo tekmo igrali v noči na nedeljo po slovenskem času, ko bodo gostili New Jersey Devils. Slednji jim sledijo na lestvici na sedmem mestu s točko manj.

V Bostonu so domači izgubili prvo tekmo po rednem delu v sezoni. Brandon Tanev, Eeli Tolvanen in Jaden Schwartz so zadeli za goste iz Seattla, za njihovo sedmo zaporedno zmago je vseh 27 strelov domačim ubranil Martin Jones.

Za Hurricanes, 11. zmagam je sledil niz štirih porazov in sedaj nova zmaga, je kopica igralcev dosegla po dve točki. Dva gola je zabil Brett Pesce, po gol in podajo sta vpisala Seth Jarvis in Jaccob Slavin, po dve podaji pa Sebastian Aho in Jesperi Kotkaniemi.

Vratar Ville Husso z 32 obrambami in Lucas Raymond z golom in podajama sta vodila Detroit do zmage z Torontom, prve po skoraj treh letih in devetih zaporednih porazih. Rangers so se vrnili po zaostanku, ko je K'Andre Miller le sekundo pred koncem tretje tretjine izenačil na 1:1, v podaljšku pa je popoln preobrat odločil Adam Fox.

V Las Vegasu so bili za gostitelje uspešni Nicolas Roy, Jack Eichel, William Karlsson in William Carrier. Slednji je zadel za 3:2 dve minuti in pol pred koncem srečanja, ob koncu predzadnje minute je plošček v prazno mrežo poslal Karlsson. Adina Hilla (37 obramb) sta premagala Nick Cousins in Sam Reinhart.

Liga NHL, 12. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kralji dobili kalifornijski derbi, Kopitar prispeval podajo
Dallas Stars
Sportal Dallas na vrh zahoda, Seattle nadaljeval zmagoviti niz
Ne spreglejte