Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2017,
20.15

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

liga EBEL Red Bull Salzburg Graz 99ers Dornbirn Sapa Fehervar KAC Celovec Medveščak Zagreb Luka Gračnar Luka Vidmar Aleš Mušič Miha Verlič Miha Štebih Žiga Pance Ken Ograjenšek Mitja Robar Nik Simšič Mark Čepon Sašo Rajsar VSV Beljak

Nedelja, 3. 12. 2017, 20.15

6 let, 4 mesece

Liga EBEL med 27. novembrom in 3. decembrom

Pancetovi vse višje, Robar s Celovcem že več kot mesec dni nerešljiva uganka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
HDD Olimpija KAC Celovec | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Donbirn slovenskega napadalca Žige Panceta je v soboto še drugič v tednu premagal Medveščak s 3:0, v nedeljo pa s šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah na kolena spravil še Znojmo in skočil na četrto mesto. Odlične predstave nadaljuje Celovec Mitje Robarja. Beljak po novem porazu zamenjal trenerja.

Dogajanje v 25. krogu

Korošci so v nedeljo zmagali sedmič zapored, 12. na zadnjih 13 tekmah (od 15. oktobra je Celovec izgubil le enkrat). Pred domačimi gledalci so s 4:0 odpravili Fehervar Luke Vidmarja in Aleša Mušiča (ni ga bilo v postavi), ki ga po novem vodi Hannu Järvenpää. Robar je k zmagi Celovca prispeval podajo za vodstvo z 2:0.

Precej slabegre Beljaku Mihe Verliča in Mihe Štebiha. S soigralci sta izgubila še šesto od zadnjih sedmih srečanj. Beljaški orli so na domačem ledu z 2:4 priznali premoč Innsbrucku. Nov poraz je bil kaplja čez rob. Po njem se je poslovil trener Greg Holst, ki ga je zamenjal dozdajšnji pomočnik Markus Peintner.

Zadnji Bolzano je z 1:4 klonil pri Linzu.

Že v soboto se je zmage veselil tudi Gračnarjev Salzburg, ki je s 4:1 premagal Znojmo. Slovenski vratar je tekmo spremljal ob ledu.

 

Lestvica

  1. Vienna Capitals 24 tekem – 58 točk
  2. KAC Celovec 25 – 50
  3.  Black Wings Linz 25 – 44
  4. Dornbirn 25 - 39
  5. Red Bull Salzburg 25 – 38 
  6. Innsbruck 25 – 36
  7. Medveščak 24 – 36
  8. Graz 99ers 25 – 34
  9. VSV Beljak 25 – 30
  10. Znojmo 25 – 30
  11. Fehervar 25 – 29
  12. Bolzano 25 – 23

Dogajanje v 24. krogu

V 24. krogu v ligi EBEL je Fehervar Aleša Mušiča in Luke Vidmarja, ki ga spet vodi nekdanji trener Olimpije in Beljaka Hannu Järvenpää, s 5:4 premagal Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha. Mušič ob zmagi ni igral, Vidmar pa je s prvencem v ligi EBEL priskrbel vodstvo s 4:2. Pod zadetek se je podpisal tudi Verlič, ki je izenačil na 2:2.

Reprezentančni branilec Luka Vidmar je ob zmagi nad Beljakom dosegel prvi zadetek v ligi EBEL. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Reprezentančni branilec Luka Vidmar je ob zmagi nad Beljakom dosegel prvi zadetek v ligi EBEL. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Gradec Kena Ograjenška je še drugič v nekaj dneh izgubil z vodilnim Dunajem (v torek so Dunajčani zmagali s 3:0). Medveščak (Sašo Rajsar, Nik Simšič, Mark Čepon) je v gosteh pri Innsbrucku ostal praznih rok, Celovec Mitje Robarja pa je šesto zaporedno zmago vknjižil pri zadnjem Bolzanu in nadaljuje odličen mesec.

Že v četrtek je Salzburg Luke Gračnarja s 4:5 izgubil z Linzem. Ta je zmagoviti zadetek dosegel dobre pol minute pred koncem tekme, v kateri je prevladoval v tretji tretjini. Gračnar je zaustavil 34 strelov od 39.

Madžari s starim znancem

Vodstvo madžarskega Fehervarja, ki se oklepa predzadnjega mesta, se je za sodelovanje zahvalilo trenerju Benoitu Laportu. Zamenjal ga bo novi stari strateg Hannu Järvenpää, ki je klub, v katerem sta dva Slovenca, vodil že v drugem delu sezone 2015/16. Finski strateg, ki je v preteklosti treniral tudi Olimpijo in Beljak, je vse do včeraj vodil nemškega drugoligaša Lausitzer Füchse. Mušič je z Järvenpääjem sodeloval že v Ljubljani.

Pet najlepših zadetkov preteklega tedna, pri najlepšem je s podajo sodeloval Žiga Pance:

 
Ne spreglejte