Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2017,
20.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

legionarji Mitja Robar KAC Celovec Mark Čepon Sašo Rajsar Nik Simšič Medveščak Zagreb Miha Štebih Miha Verlič VSV Beljak Graz 99ers Ken Ograjenšek Dornbirn Žiga Pance Red Bull Salzburg Luka Gračnar Sapa Fehervar Luka Vidmar Aleš Mušič liga EBEL

Nedelja, 26. 11. 2017, 20.30

6 let, 4 mesece

Liga EBEL med 21. in 26. novembrom

Pancetovim pri Ograjenšku popoln preobrat ni uspel, Beljak končal črn niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ken Ograjenšek | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hokejisti Dornbirna, za katere igra Žiga Pance, so pri Gradcu Kena Ograjenška pred zadnjo tretjino zaostajali z 0:3, nato pa izsilili podaljšek, po katerem je zmaga ostala doma. Ograjenšek je podal za končnih 4:3, Pance pa za znižanje na 2:3.

Dogajanje v 23. krogu

Do zmage na slovenskem obračunu sta prišla tudi Miha Verlič in Miha Štebih, ki sta z Beljakom končala niz štirih porazov. Korošci so doma s 4:3 premagali Fehervar Aleša Mušiča in Luke vidmarja. Nihče od Slovencev se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Zmage, že pete zaporedne, in utrditve drugega mesta se je s Celovcem veselil branilec Mitja Robar, ki je s soigralci s 3:0 premagal zadnji Bolzano.

Veliko zmago so pred domačimi gledalci vknjižili člani Medveščaka (Sašo Rajsar, Nik Simšič, Mark Čepon. Zagrebčani, ki doma odlično igrajo, so s 4:3 premagali tretji Linz. Ta je še v 55. minuti zaostajal z 1:4, se z dvema hitrima zadetkoma približal na 3:4, a hrvaško moštvo je znalo zadržati minimalno prednost. Zagrebčani so po novi zmagi četrti.

Vodilni Dunaj je tesno (5:4) premagal Salzburg Luke Gračnarja, ta je bil drugi vratar in je tekmo spremljal ob ledu. Še bolj napeto je bilo na Češkem, kjer je Znojmo po kazenskih strelih premagal Innsbruck.

 

Lestvica

  1. Vienna Capitals 22 tekem – 52 točk
  2. KAC Celovec 23 – 44
  3.  Black Wings Linz 23 – 38
  4. Medveščak 21 – 36
  5. Red Bull Salzburg 23 – 35
  6. Graz 99ers 23 – 34
  7. Innsbruck 23 – 30
  8. VSV Beljak 23 – 30
  9. Znojmo 23 – 30
  10. Dornbirn 22 – 30
  11. Fehervar 23 – 26
  12. Bolzano 23 – 23

Dogajanje v 22. krogu

Celovčani nadaljujejo zbiranje zmag, četrto zaporedno so vknjižili pri Innsbrucku, kjer je branilec Mitja Robar podal za končnih 4:2. Korošcem gre v zadnjem mesecu odlično, to je bila njihova deveta zmaga na zadnjih desetih tekmah.

Celovčani so zmagali še devetič na zadnjih desetih tekmah. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Celovčani so zmagali še devetič na zadnjih desetih tekmah. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Uspešen je bil tudi Medveščak, ki je pri Mušiču in Vidmarju zmagal s 4:0. Nik Simšič je podal ob zadnjem zadetku hrvaškega moštva. Za tega je znano, da v gosteh ne igra dobro. Medvedi so tako na deseti tekmi šele tretjič zmagali v gosteh, prvič po rednem delu tekme.

Na drugem srečanju Slovencev sta Miha Verlič in Miha Štebih s soigralci Beljaka nadaljevala negativen rezultatski niz. Korošci so gostili Dornbirn Žige Panceta in mu priznali premoč s 3:6. Štebih je podal za znižanji na 1:2 in 2:4, Verlič pa vrnil upanje z zadetkom za znižanje na 3:5. Pance, ki se je s soigralci razveselil zmage, je podal za vodstvo z 2:0.

Zadovoljni so led zapuščali tudi Salzburžani, pri katerih je bil Luka Gračnar drugi vratar in ni branil. Rdeči biki so s 5:2 premagali Znojmo. Zmagal je tudi Gradec Kena Ograjenška. Po podaljšku je s 3:2 strl zadnji Bolzano.

Že v četrtek je vodilni Dunaj na derbiju kroga tesno ugnal Linz.

 

Dogajanje v 21. krogu

Hokejisti Celovca, pri katerem igra branilec Mitja Robar, so v gosteh s 7:1 premagali Fehervar Aleša Mušiča in Luke Vidmarja ter končali pet tekem dolg zmagoviti niz madžarskega kluba. Robar je ob zmagi podal za končni rezultat.

Na drugem slovenskem obračunu je Medveščak (Nik Simšič, Sašo Rajsar, Mark Čepon) Salzburgu Luke Gračnarja preprečil četrto zaporedno zmago. Gračnar ni imel najboljšega večera, zaustavil je 19 strelov od 24.

Veselo je bilo v Gradcu, kjer so Ken Ograjenšek in soigralci na kolena spravili aktualne prvake Dunajčane, ki v zadnjem času niso več tako suvereni kot na začetku sezone. Zmage se je od Slovencev veselil tudi napadalec Žiga Pance, ki je k slavju Dornbirna nad Bolzanom prispeval zadetek za končnih 4:1.

Manj uspešna sta bila Miha Verlič in Miha Štebih, z Beljakom sta pri Znojmu izgubila z 1:3. Linz je pred domačimi gledalci ugnal Innsbruck.

Druge tekme tedna sledijo v četrtek in petek, tretje pa v nedeljo.

 

Ne spreglejte