Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 21.08

8 let

Lekcija Calgaryja v St. Louisu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V noči na sredo je bilo v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu deset dvobojev. Igralci Calgaryja so mrežo St. Louisa napolnili s šestimi zadetki.

Hokejisti Vancouvra ostajajo vodilno moštvo rednega dela lige. V noči na sredo so v domači dvorani po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 odpravili Columbus in zabeležili 40. zmago v 64. nastopu v sezoni. Junak tekme je bil Raffi Torres, ki je uspešno izvedel kazenski strel v osmi seriji soočenja vratarja z napadalcem in Vancouvru priigral 88. in 89. točko letos. V rednem delu je za Kanadčane zadel Mason Raymond, za Columbus pa Scott Upshall.

S slovenskega stališča je bila zanimiva zmaga Dallasa proti Phoenixu s 3:2. Dallas je na tekmi sicer že vodil z 2:0, zmago pa mu je prinesel Jamie Benn, ki je 4,8 sekunde pred zadnjim piskom sirene dosegel odločilni gol ob prednosti igralca več na ledu. Ranjeni Phoenix bo naslednji nasprotnik Los Angelesa in Anžeta Kopitarja v četrtek.

Detroit, za katerega igra občasno tudi Jan Muršak, naslednji nastop prav tako čaka v noči na petek, ko bo gostoval pri San Joseju. Ekipa iz Kalifornije je danes po kazenskih strelih z 2:1 premagala Colorado. Zadnji kazenski strel za zmagovalce je uspešno izvedel Antti Niemi, ki je na najlepši možen način potrdil podaljšanje pogodbe s San Josejem, ki ga je podpisal le nekaj ur pred tekmo. Pred tem je slabe tri minute pred koncem za izenačenje poskrbel San Josejev Joe Thornton.

Gledalci so podaljšek gledali tudi v Washingtonu, kjer pa ekipi Washingtona in New York Islanders nista prišli do izvajanja kazenskih strelov. V podaljšku je za gostitelje zadel Aleksej Ovečkin. Predvsem po zaslugi vratarja Nathana Lawsona je bil New York v rednem delu na pragu zmage, saj je Lawson spravljal domače napadalce s 40 obrambami v obup. Le 47 sekund pred koncem ga je vendarle presenetil Brooks Laich in s tem zagotovil domačim podaljšek in priložnost za zmago.

Izvajanje kazenskih strelov so gledalci videli tudi v Edmontonu, kjer so se gostitelji na koncu veselili zmage z 2:1 nad Nashvilleom.


Liga NHL, 1. marec:

N.Y. Rangers : Buffalo 2:3 Christensen, Anisimov; Myers, Boyes, Hecht

Carolina : Florida 2:1 Stillman, Staal; Weiss

Ottawa : Boston 0:1 Horton

Phoenix : Dallas 2:3 Klesla, Whitney; Wandell, Langenbrunner, Benn

Washington : N.Y. Islanders 2:1* Laich, Ovečkin; Moulson

Atlanta : Montreal 1:3 Antropov; Pacioretty, Wišnievski, Gionta

St. Louis : Calgary 0:6 Tanguay, Iginla 2, Moss, Regehr, Hagman

Edmonton : Nashville 2:1** Vandermeer; Geoffrion

Vancouver : Columbus 2:1** Raymond; Upshall

San Jose : Colorado 2:1** Thornton; Johnson

* - podaljšek ** - kazenski streli

Ne spreglejte