Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2011,
19.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HK Olimpija

Četrtek, 24. 11. 2011, 19.19

8 let

Kuralt junak Jesenic, Olimpija izgubila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Acroni Jesenice so drugič letos s 3:2 premagale Dunaj. Junak zmage po streljanju kazenskih strelov je bil Anže Kuralt, ki je dosegel hat-trick. Tilia Olimpija je v Linzu izgubila z 0:4.

Dunajčani so v prvi tretjini na jeseniški gol streljali 11-krat, domači pa so sprožili le tri strele. V gol je zletel le en plošček. Že v peti minuti je goste v vodstvo popeljal Pat Kavanagh. Da bi "železarji" prekinili niz štirih zaporednih porazov, so morali v nadaljevanju zaigrati bolj pogumno. V peti minuti druge tretjine so tako prišlo do izenačenja. Zadel je Anže Kuralt. Le minuto kasneje je imel Dolinšek po lepi podaji Klemna Pretnarja stoodstotno priložnost, a je plošček odskočil od njegove palice. V 37. minuti je Kuralt zadel še drugič in s svojim četrtom golom v sezoni Jesenice povedel v vodstvo 2:1. Tik pred drugim odmorom so Dunajčani prek Jonathana Ferlanda (plošček je zadel v zraku) prišli do izenačenja na 2:2. V zadnji tretjini je tempo igre na obeh straneh močno padel. Po 60 minutah igre je na semaforju ostalo 2:2 in tekma je šla v petminutni podaljšek. Jeseniški vratar Michal Fikrt se je nekajkrat izkazal tudi v podaljšku in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Fikrt je ubranil vse tri poizkuse Dunaja, Kuralt pa je postal junak Podmežakle, saj je zadel za zmago s 3:2.

Na derbiju kola med vodilnim Linzem in drugouvrščeno Olimpijo v prvi tretjini nismo videli zadetka. Zaradi poškodb oslabljeni zmaji (manjkali so Igor Cvetek, Boštjan Groznik, Boštjan Goličič, Justin Taylor in Eric Pance) so v nadaljevanju tekme v razmaku dobre minute prejeli dva gola. Za 2:0 sta zadela Martin Mairitsch in Patrick Spanring. Nič ni kazalo, da bi Olimpija lahko prvič letos premagala Linz, saj je bilo po golu Dannyja Irmana v 33. minuti že 3:0. Tekma je bila dokončno odločena, ko je Adrian Veideman v 45. minuti zadel za 4:0. Tako se je zaostanek Olimpije za vodilno ekipo povišal na več kot 10 točk.

Pari prihodnjega kroga (nedelja, 27. november):

Tilia Olimpija – Red Bull Salzburg, VSV Beljak – Acroni Jesenice, Vienna Capitals – Orli Znojmo, SAPA Fehervar – KAC Celovec, Medveščak Zagreb – Liwest Linz, prosti Graz 99ers.

Ne spreglejte