Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
17.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Anže Kopitar Anže Kopitar

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 17.32

8 let, 3 mesece

Kralji v zlati sredini, Kopitar ohranja primat na vrhu "kraljeve" lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Za hokejisti v ligi NHL je dobra prva četrtina rednega dela, Kralji zasedajo sedmo mesto zahodne konference, Anže Kopitar pa ohranja primat na lestvici najučinkovitejših igralcev kalifornijske ekipe.

Urnik najmočnejše hokejske lige na svetu je že od oktobra silovit, časa za počitek je bore malo, kar že osmo sezono zapored na lastni koži okuša tudi Anže Kopitar. A Hrušičanu tudi letos, vsaj ko beseda nanese na točkovni zbir, kaže najbolje v ekipi. S soigralci imajo po 24 tekmah na računu 33 točk, kar jih trenutno uvršča v zlato sredino zahodne konference, a treba je poudariti, da prvih osem ekip ločuje zgolj pet točk. Zanimivo je, da imajo v primerjavi s štartom v lansko skrajšano sezono, ko so branili naslov prvakov in imeli na začetku "championship hangover" oziroma zmagovalnega mačka, le tri točke več, a so na lestvici tri mesta nižje kot lani. St. Louis, San Jose in predvsem Colorado, ki mu gre pod taktirko Patricka Roya odlično, so namreč uprizorili silovit štart. Zobe pa vse bolj kažejo Rački iz Anaheima, ki jim za ovratnik dihajo aktualni prvaki iz Chicaga, medtem ko so na vzhodu v najboljšem položaju Kosmatinci iz Bostona in Pingvini iz Pittsburgha.

Že sedmič na poti k najučinkovitejšemu igralcu Kraljev rednega dela

Kopitar, ki si kruh v Kaliforniji služi že vse od sezone 2006/2007, je tudi letos na dobri poti, da bo po koncu rednega dela najučinkovitejši Kralj. Ta primat ohranja že vse od svoje druge sezone v ligi NHL, kar pomeni, da bi bil lahko že sedmič zapored na vrhu točkovne razpredelnice. Trenutno je na njegovem "računu" 22 točk, najbližja zasledovalca Justin Williams in Mike Richards pa sta vknjižila štiri manj. In kot je to že praksa iz preteklih let, je 26-letni slovenski napadalec tudi tokrat statistiko obogatil z večjim številom podaj kot zadetkov. Nasprotnikovega vratarja je ugnal šestkrat, medtem ko je soigralce pri zadetkih zaposlil s 16 podajami. In prav vsi zadetki so prišli, potem ko je na pogovorni oddaji pri Ellen DeGeneres razbijal krožnike za dober namen. Morda pa mu je sodelovanje, kot se je pred dnevi izrazil v šali, res pomagalo do boljše strelske forme na tekmah.

Crosby narekuje tempo

Sicer pa je največ točk v sezoni zbral napadalec Pittsburgha Sidney Crosby (30 točk, 12 zadetkov, 18 podaj), med prvo trojico sta še član "rdečih kril" iz Detroita Henrik Zetterberg (28 točk: 10 zadetkov, 18 podaj) in hokejist Washington Capitals Aleksander Ovečkin (27 točk: 20 zadetkov, 7 podaj), Kopitarju pa pripada 27. položaj.

Prehitel Blaka, zdaj čaka 500-ico rednega dela

Pred nekaj dnevi se je Gorenjec na lestvici najučinkovitejših oklepnikov LA Kings v zgodovini povzpel še za eno mesto in tako s 498 točkami na 546 tekmah rednega dela lige na sedmem prehitel Roba Blaka. Do okroglega jubileja ga tako ločita le še dve točki. Pred njim so nekatere legende NHL, člani hokejskega hrama slavnih. Na vrhu s 1.307 točkami kraljujejo Marcel Dionne (na fotografiji v zgornji grafiki), pa Luc Robitaille (1.154), Dave Taylor (1.069) in seveda nepogrešljivi Wayne Gretzky, ki je na zgolj 539 tekmah vpisal neverjetnih 918 točk.

Ne spreglejte