Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2015,
22.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Nedelja, 25. 10. 2015, 22.54

8 let

Kopitarjevi s šesto zaporedno zmago na vrh Pacifika, konec zmagovitega niza Montreala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kralji so pri Winnipeg Jets slavili z 1:4 in s šesto zaporedno zmago zavzeli vrh pacifiške divizije. Po devetih zaporednih zmagah je Montreal na deseti tekmi sezone naletel na mino v obliko Vancouvra.

Hokejisti Los Angeles Kings v uvodu sezone niso najbolje začeli, a zdaj so očitno našli pravi ritem. Kopitar in druščina so v gosteh pri Winnipeg Jets še šestič zapored zmagali. Svoj drugi gol je v dresu LA Kings dosegel Milan Lucic, ki je iz Bostona v Los Angeles prišel kot ključna okrepitev ekipe.

Končni izid tekme, na kateri so v 29. minuti povedli gostitelji, je bil 1:4 za Kralje, za katere so zadeli še Jake Muzzin, ostrostrelec Tyler Toffoli, ki je s sedmimi zadetki drugi v ligi, in Trewor Lewis. V vratih Kalifornijcev se je s 24 obrambami (96-odstotna uspešnost) izkazal Jonathan Quick, Anže Kopitar je na ledu preživel nekaj manj kot 19 minut.

"Zame je to eno od najbolj neugodnih prizorišč za igranje, povrh vsega Winnipeg odlično igra doma. Da smo prikazali takšno predstavo, le kaže, kako dobro nam je uspelo svojo igro postaviti v prave tirnice, ki prinašajo zmage," je po novem uspehu sedmi sili dejal strelec zmagovitega zadetka Lucic in dodal: "Na prvih treh tekmah sezone smo bili kot srne pod žarometi. Sezona nas je nekoliko presenetila, mislili smo, da bo lažje, kot je bilo. Treba se je bilo pogledati v ogledalo, kot posamezniki in kot ekipa, in se vprašati, ali smo res predani igri in kako naprej, da bomo našli pravo smer. To je bil pomemben trenutek. Vse od vratarja do predanosti, do garanja vseh 20 fantov v vseh 60 minutah tekme … Vse to smo dvignili na višjo raven, na raven, ki je potrebna za zmage."

Deseto zaporedno zabavo pokvaril Vancouver

Po treh tednih od začetka sezone je konec zmagovitega niza Montreal Canadiens, za katere je bil usoden prav tako kanadski Vanvouver. Canucks so slavili s kar 5:1, z dvema zadetkoma in 25 obrambami sta bila med bolj zaslužnimi za zmago Jared McCann in vratar Ryan Miller. Montreal ostaja vodilni na vzhodu.

Rask in Allen skrila ključe

Visoko so zmagali Kosmatinci iz Bostona, ki so zavezali kravato arizonskim kojotom, k slavju s 6:0 je dva zadetka dodal David Krejci, Tuukka Rask pa je ob prvi domači zmagi sezone zaustavil vse strele nasprotnikov. Tudi Florida Panthers je imela razpoloženega vratarja, Roberto Luongo je bil prvi svojem delu 97-odstotno uspešen, Coloradu je ob zmagi s 4:1 dopustil le en zadetek, Vincent Trocheck pa je panterjem pomagal z dvema zadetkoma in podajo.

Columbus je drugo zmago (3:1) dočakal na terenu New Jersey Devils, z istim rezultatom je Carolina na kolena spravila Detroit, St. Louis, pri katerem je Jake Allen skril ključe svojih vrat, pa je z dvema zadetkoma premagal Tampo (2:0).

Velik preobrat je uspel Dallasu, ki je po zaostanku z 0:3 pri neprepričljivem Anaheimu priredil preobrat in z zmago s 4:3 prevzel vodstvo zahodne konference. Z istim rezultatom je Minnesota premagala Edmonton, Buffalo pa v podaljšku Philadelphio.

Ne spreglejte