Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 2. 2016,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Anaheim Ducks

Sreda, 3. 2. 2016, 21.23

8 let

Kopitarjevi dve podaji premalo za zmago Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V noči na petek so v ligi NHL odigrali 12 tekem. Kralji, kjer igra tudi Anže Kopitar, se niso izkazali na domačem ledu.

Hokejisti L. A. Kings so na domačem ledu izgubili proti Anaheim Ducks. Končni izid je bil 2:4 za goste. Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je na tekmi prispeval dve podaji, a je bilo to premalo, da bi premagali Račke. Gostje so po prvi tretjini že vodili z 0:2. Na začetku druge tretjine, ko je za 0:3 zadel Ryan Garbutt, pa je bilo več ali manj jasno, da imajo Kralji malo možnosti, da bi se lahko vrnili tekmo. Za Kralje je bil to že četrti poraz na zadnjih šestih tekmah.

Ducks prebujajo in vzpenjajo po lestvici zahodne konference, kjer so na meji končnice. Znova se je izkazal David Perron, ki je po prihodu iz Pittsburgha na šestih tekmah za Anaheim zbral osem točk (tokrat gol in dve podaji). Ryan Getzlaf je zadetku dodal podajo, ki je bila 500. v karieri.

Premočno, s 75 točkami, na tej lestvici vodi Patrick Kane, ki je k novi zmagi Chicaga prispeval zadetek. Njegova ekipa je po podaljšku slavila pri Arizoni s 5:4, najbolj pa se je izkazal Jonathan Toews z dvema zadetkoma. Artemi Panarin, sedmi na lestvici strelcev, je dodal tri podaje. Oliver Ekman-Larsson je pri domačih zbral gol in dve podaji.

Kanu na lestvici sledita Dallasova Jamie Benn (58) in Tyler Seguin (55), ki pa k tokratni zmagi po podaljšku s 4:3 pri Coloradu nista prispevala gola ali podaje. Zato pa je dve podaji prispeval Erik Karlsson. Hokejist Ottawe je s 55 točkami četrti na lestvici strelcev, njegov delež pa tokrat ni zadostoval za ugoden razplet na domačem ledu proti Edmontonu, ki je slavil kar s 7:2. Jordan Eberle je dosegel dva gola in podajo za goste, Taylor Hall, ki je osmi med strelci, pa podajo.

Joe Pavelski, ki je peti na strelski lestvici (51), je z dvema podajama pomagal San Joseju do zmage s 3:1 v St. Louisu, šestouvrščeni Jevgenij Kuznjecov pa je tokrat ostal brez točke pri zmagi Washingtona proti New York Islanders s 3:2. Zato pa je po odsluženi tekmi suspenza za zmagovalce med drugimi zadel Aleksander Ovečkin. Ta je z 29 goli in 14 podajami na 20. mestu v ligi. Devet mest pred njim je Nicklas Backstrom, ki je tokrat zbral dve podaji.

Tri tekme so se končale po kazenskih strelih. Boston je s 3:2 slavil v Buffalu, Columbus z 2:1 v Vancouvru, Toronto pa je s 3:2 odpravil New Jersey. New York Rangers so s 4:2 odpravili Minnesoto, Florida s 6:3 Detroit, pri čemer je veteran Jaromir Jagr vpisal zadetek in dve podaji, Philadelphia pa z enakim izidom v gosteh Nashville. Wayne Simmonds in Claude Giroux (22. med strelci) sta zbrala po dva zadetka in podajo.

V vzhodni konferenci vodi Washington pred Florido in New York Rangers, v zahodni konferenci pa prednjači branilec naslova Chicago pred Dallasom, St. Louisom in Los Angelesom.

Ne spreglejte