Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2016,
18.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 10. 4. 2016, 18.48

6 let, 6 mesecev

Kopitar še deveto sezono najučinkovitejši igralec Kraljev, priboril si je tudi naziv MVP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Anže Kopitar | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so odigrali zadnjo tekmo rednega dela sezone. Še deveto sezono zapored je najučinkovitejši Kralj Anže Kopitar, ki si je prislužil tudi naziv najkoristnejšega igralca svojega moštva.

Kalifornijsko moštvo si je že 11 tekem pred koncem rednega dela zagotovilo končnico. V zadnjem času ni igralo najbolje, kljub temu pa še vedno vodi v pacifiški diviziji. Ali bo na koncu na vrhu svoje divizije, bo jasno po zadnjem obračunu med njihovim najbližjim divizijskim zasledovalcem Anaheimom in zmagovalcem rednega dela Washingtonom.

 

Če o divizijskem zmagovalcu še obstaja dvom, pa prav nobenega dvoma ni, ko beseda nanese na najbolj učinkovite oklepnike Los Angeles Kings. Že deveto sezono zapored je to Anže Kopitar, ki je na 81 odigranih tekmah statistiko obogatil s 74 točkami – s 25 zadetki in 49 podajami. Na drugem mestu po učinkovitosti je Jeff Carter, ki je na štirih tekmah manj 62 točk, tretji je z 58 točkami najboljši strelec moštva Tyler Toffoli. Tudi v kategoriji najboljših strelcev je Hrušičan visoko, in sicer na drugem mestu. Mrežo nasprotnikov je zatresel 25-krat, Toffoliju, ki je dosegel osebni rekord, je uspelo 31-krat.

 

Kategorijo podajalcev je prav tako zaznamoval slovenski centralni napadalec, ki je z 49 podajami daleč najboljši podajalec Kalifornijcev. Carter je soigralce zaposlil z 38 podajami, Drew Doughty pa s 37.

 

 

Lepa lovorika za Kopitarja

Po zadnji tekmi, ki so jo Kralji po kazenskih strelih izgubili z Winnipegom, so v klubu razkrili glasove medijev in igralcev franšize. Najkoristnejši igralec, MVP sezone je Kopitar, najboljši branilec Doughty in v vratih Jonathan Quick, najboljši novinec moštva Mian Lucic, največ inspiracije pa daje veteran Vincent LeCavalier, ki naj bi se po sezoni upokojil.

 

Četrta najbolj "učinkovita", še nikoli s toliko podajami

Za Kopitarja je to četrta najučinkovitejša sezona, odkar od leta 2006 drsa v ligi NHL. Največ točk v rednem delu je dosegel v sezoni 2009/2010, ko se je z 81 točkami na 82 tekmah najbolj približal točki na tekmo. Osemindvajsetletnik, ki je znan po svoji nesebičnosti, je letos dosegel največ podaj (49), eno manj je zbral lani in v sezoni 2010/11.

 

 

Ne spreglejte