Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2013,
10.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Jonathan Quick Los Angeles Kings San Jose Sharks

Sreda, 29. 5. 2013, 10.44

6 let, 7 mesecev

Kopitar: S Quickom na čelu smo opravili odlično delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kralji so na sedmi tekmi proti San Joseju poskrbeli za navdušenje 18.600 navijačev v Staples Centru. Hrušičan je pohvalil odličnega Jonathana Quicka. Z dvema zadetkoma je blestel Justin Williams.

Aktualni prvaki so zdržali, še 14. zaporedoma so Staples Center zapustili dvignjenih glav, z zmago v žepu. A ta je bila še toliko bolj sladka, saj jim je prinesla uvrstitev v konferenčni finale, v katerem se bodo srečali ali s Chicagom ali z Detroitom. V primeru današnje zmage "rdečih kril" se bo finale zahoda začel v petek, če bodo zmagali Blackhawks, pa se bo serija začela v soboto. Tudi na odločilni sedmi tekmi, na kateri je Anže Kopitar prispeval podajo ob drugem zadetku Kraljev, je šlo na tesno, a na koncu so bile obrambe Jonathana Quicka in zadetka razigranega Justina Williamsa dovolj za slavje. "Veliko zaslug za zmago ima naš vratar, ki je bil spet odličen. Reševal nas je s kar nekaj neverjetnimi obrambami in tako ohranjal vodstvo. Zadnjih pet minut smo dobro 'stali' in jih zapirali, res smo delovali kot ekipa. Uspelo nam je izkoristiti tudi 'power-play', kar je bil še dodaten plus. Proti San Joseju nismo želeli prav veliko spreminjati naše igre (v primerjavi z igro proti St. Louisu, op. a.), pomembno je bilo, da smo jim dali čim manj prostora. Mislim, da smo opravili dobro delo," je 25-letni Hrušičan po tekmi pohvalil soigralce, še posebej čuvaja mreže Quicka, ki je v zadnjih minutah tekme zdržal neprestano obleganje svojih vrat in ubranil kar nekaj nevarnih priložnosti Morskih psov – najbolj nevaren je bil strel Joeja Pavelskega.

In kakšno je bilo vzdušje v garderobi pred tekmo, ki jim je prinesla nadaljevanje lova na ubranitev Stanleyjevega pokala? "Bili smo osredotočeni res le na tekmo. V garderobi nisem občutil pretiranega pritiska ali nervoze. Zavedali smo se, da če bomo odigrali svojo igro po najboljših močeh, imamo dobre možnosti za zmago. In prav to smo naredili," je še dodal Kopitar, ki skupaj s soigralci čaka na finalnega nasprotnika. Chicago ali Detroit? Odgovor bo znan v zgodnjih četrtkovih jutranjih urah po slovenskem času.

Ne spreglejte