Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 1. 2016,
20.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Sobota, 9. 1. 2016, 20.48

8 let

Kopitar osamljeni jezdec v rednem delu, Kraljem točka po neuspešni loteriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Člani Los Angeles Kings so pred domačimi gledalci po kazenskih strelih z 1:2 klonili proti St. Louis Blues. Edini zadetek za Kralje v rednem delu je dosegel Anže Kopitar.

Po tesni domači zmagi nad Torontom so Kalifornijci doma pričakali soseda na lestvici St. Louis Blues, čigar mrežo so zatresli prvi. V 30. minuti je po izjemni podaji Milana Lucica Anže Kopitar preigral obrambo in z backhand strelom pod prečko ugnal Briana Elliotta. Veselje domačih navijačev ni bilo prav dolgo, saj je tri minute zatem Alex Pietrangelo premagal Jonathana Quicka, ki ni imel veliko dela (St. Louis je sprožil zgolj 16 strelov, LA 27), rezultat pa se ni spremenil vse do kazenskih strelov.

V sedem serij dolgi loteriji – kot prvi je poskušal Kopitar, a bil nenatančen – je za Kralje zadel le Marian Gaborik, za goste pa Alexander Steen in Troy Brouwer, ki je odločil zmagovalca. "Trudili smo se, a ni bilo dovolj. Moramo spet najti recept za višje število zadetkov v domači dvorani. V zadnjem času smo pri tem nekoliko popustili. Morda se preveč zanašamo na Quickieja (vratarja Quicka, op. a.). Preprosto moramo več zadevati," je po porazu dejal Anže Kopitar.

LA Kings ostajajo vodilni na Pacifiku in tretji v zahodni konferenci, isto številko točk, a kar štiri tekme več pa ima četrti St. Louis.

Ovečkin s 499. zadetkom

Washingon Capitals so se veselili zmage v New Yorku. Domače Rangers so premagali v podaljšku, dva gola, tudi odločilnega, je prispeval ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin, ki je zdaj pri 499 zadetkih in lahko že v noči na ponedeljek, ko bodo gostili Ottawo posatne 43. NHL-ovec s 500 zadetki. "Grem tekmo po tekmo. Če bom zadel na naslednji, bom, če ne, bo za to še veliko priložnosti. Slej kot prej bo prišel za zadetek," se je smejalo Oviju.

Philadelphia je doma s 4:0 povozila newyorške Islanders, Steve Mason je zaustavil vseh 20 strelov. Prav tako s 4:0 so slavili hokejisti Arizona Coyotes, ki so se znesli nad Nashvillom, s shutoutom se je izkazal Louis Domingue. Še višje zmage so se veselili hokejisti San Jose Sharks, ki so s 7:0 razstavili Toronto. "Razbili so nas v njihovi dvorani ... Začeli smo dobro, nato pa so v drugi tretjini prevladali, mi pa nismo našli odgovora," je bil razočaran branilec Toronta Dion Phaneuf.

Pittsburgh je s 3:1 premagal Montreal, Minnesota pa z 2:1 vodilno moštvo zahoda Dallas. Še bolj vroče je bilo pri Columbusu, ki je v podaljšku izgubil s Carolino, Ottawa je prav tako v podaljšku ugnala Boston, Tampa pa Vancouver.

Ne spreglejte