Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 12. 2014,
16.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Ponedeljek, 29. 12. 2014, 16.08

8 let

Kopitar in druščina za slovo od leta "nastreljala" zadnjo ekipo, a izgubila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aktualni prvaki iz Los Angelesa so zadnjo tekmo leta odigrali pri zadnjeuvrščenemu moštvu Edmonton in klonili po kazenskih strelih. Anže Kopitar je prispeval podajo, v loteriji pa ni bil uspešen.

Vse do deset minut pred koncem rednega dela srečanja je kazalo, da bodo Kalifornijci Edmonton zapustili praznih rok, saj je letos spet neprepričljivi kanadski klub, ki je že menjal trenerja, vodil z 2:0, hobotnica med vrati zadnjega moštva Ben Scrivens pa je do takrat zaustavil prav vse strele gostov. A Kralji, ki so čez celotno tekmo dodobra nastreljali Edmonton (razmerje strelov 39:21 v njihovo korist), so v zadnji tretjini še stopili na plin in z zadetkom branilca Drewa Doughtyja znižali zaostanek – zadetek so sodniki priznali šele po ogledu videoposnetka. Podaljšek pa so prvaki izsilili dobri dve minuti pred iztekom rednega dela, ko je bil po podajah Kopitarja in Mariana Gaborika natančen Jake Muzzin. V podaljšku zadetka ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Kralji, med njimi tudi Anže Kopitar, so prve štiri zgrešili, v četrti seriji pa je bil na domači strani uspešen David Perron, ki je končal kar devet tekem dolg niz porazov Edmontona.

"Občutek je odličen, čutimo olajšanje. Olajšanje, da smo le prišli do zmage in da lahko zdaj gradimo naprej. Mislim, da smo odigrali dobri prvi dve tretjini, v zadnji so nas stisnili, a se nismo zlomili. Scrivens nam je dal dodatno možnost za zmago in ta je za nas res zelo pomembna," je po zmagi, prvi po treh tednih za Edmonton in prvi zanj v ligi NHL, dejal trener Todd Nelson.

Kazenski streli so odločali tudi na obračunu med Florido in Montrealom, vedrejših obrazov so ledeno ploskev zapuščali hokejisti zadnjega, ki so prevzeli vodstvo vzhodne konference. Tesno je bilo tudi v Nashvillu, kjer so domači s 3:2 ugnali St. Louis Blues, medtem ko je Vancouver s 3:1 premagal morske pse iz San Joseja.

Ne spreglejte