Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2013,
12.12

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 12. 11. 2013, 12.12

8 let, 3 mesece

Kanadski tabor zaskrbljen, a Stamkos še ni odpisan za Soči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Poškodbe so sestavni del hokeja, a ta je prišla ob resnično nepravem času. Udeležba na premiernih olimpijskih igrah je za prvega strelca lige NHL Stevena Stamkosa pod velikim vprašajem.

A kot zagotavljata trenerski in strokovni kanadski štab, bi se 23-letnik, če bi se izkazalo, da bo okrevanje po operaciji hitro in da bo Steven pripravljen prej kot v treh mesecih, lahko znašel na seznamu kanadske reprezentance, ki mora biti potrjen najpozneje 31. decembra. Kot je dejal predsednik kanadske hokejske zveze Bob Nicholson, obstaja klavzula, ki dovoljuje, da reprezentance tik pred olimpijskim turnirjem zamenjajo poškodovanega igralca. Vendar bi v Stamkosovem primeru težavo lahko predstavljalo to, da se je poškodoval, še preden so Kanadčani potrdili končni seznam 25 hokejistov, ne med januarjem in začetkom hokejskega turnirja v Sočiju, kar pomeni, da so že pred oblikovanjem decembrskega seznama vedeli, da obstaja možnost, da nadarjeni oklepnik februarja še ne bo sposoben igrati.

"Počakali bomo 48 ur in videli, kako bodo stvari s Stevenom potekale, ter preučili vse naše možnosti, ki zadevajo tudi klavzulo o poškodbah," je po tekmi za uradno spletno stran severnoameriške lige dejal Nicholson, ki je opozoril, da je najpomembnejše zdravje mladega centralnega napadalca: "To, kar se mu je pripetilo, je res žalostno. A tu ne gre samo za olimpijski nastop, najpomembneje je namreč to, da Steven v celoti poskrbi zase, za svoje zdravje." Tudi legendarni Steve Yzerman, ki pri floridski Tampi opravlja vlogo generalnega direktorja, pri kanadski reprezentanci pa vlogo izvršnega direktorja, je na prvo mesto postavil okrevanje: "Najpomembneje je, da se odločitve sprejemajo v korist, dolgoročno korist Stevena, in operacija (operacija je predvidena za torek, op. a.) je v tem trenutku najbolj smiselno dejanje."

Po najbolj optimističnih napovedih bi se Stamkos na ledene ploskve lahko vrnil malce hitreje kot v treh mesecih, najbolj črnogledi pa mu napovedujejo tudi polletno okrevanje.

Ne spreglejte