Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 5. 2014,
19.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 25. 5. 2014, 19.19

8 let, 3 mesece

Kanadčani poskočili na vrh, risi ostali na istem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po končanem SP elitne divizije na Češkem, na katerem je naslov svetovnih prvakov osvojila Kanada, je Mednarodna hokejska zveza (IIHF) objavila novo lestvico najboljših hokejskih reprezentanc sveta.

Kanadska reprezentanca je po naslovu svetovnih prvakov, v finalu je s kar 6:1 ugnala Rusijo, krepko poskočila na lestvici, in sicer se je s četrtega mesta zavihtela na sam vrh. Javorjevi listi imajo 25 točk prednosti pred drugo Rusijo, ki je pridobila mesto, najboljšo trojico končujejo Švedi, sledijo Finci, Američani, Čehi, Švicarji, Slovaki. Prvih osem reprezentanc ima že zagotovljen nastop na olimpijskih igrah v Pjongčangu leta 2018.

Slovenska izbrana vrsta, ki na prvenstvu ni izpolnila cilja – obstanka med elito – ostaja na 14. mestu, od 13. Nemcev jo loči 125 točk.

Znane skupine za SP in OI

Z novo lestvico je tudi že znano, kdo bo na prihodnjem svetovnem prvenstvu, ki ga bosta leta 2016 gostila Sankt Peterburg in Moskva, igral v kateri od skupin. Znana je tudi razporeditev devetih reprezentanc (prvih osem in Južna Koreja kot gostiteljica) v skupine za olimpijske igre, za katere se bo Slovenija potegovala na začetku septembra prihodnje leto.

Ne spreglejte