Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
12.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 12.08

8 let, 3 mesece

Jan Urbas Celovec zamenjal za Švedsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski napadalec je izkoristil klavzulo v pogodbi, ki mu je dovoljevala prekinitev sodelovanja s koroškim moštvom, in zapustil Celovec. Nove izzive je našel pri švedskem drugoligašu Västeråsu.

Celovčani, ki so porazno začeli sezono, zadnji mesec pa le nakazali dvig forme, se bodo morali znajti brez pomembnega člena, ki jim je pomagal na oktobrskih tekmah. Visokorasli slovenski napadalec Jan Urbas – trofejnemu avstrijskemu klubu se je pridružil konec septembra – je izkoristil klavzulo v pogodbi, ki je tako klubu kot igralcu dovoljevala prekinitev sodelovanja v prvih dneh novembra. "Vesel sem, da sem lahko igral za Celovec. Ta je v preteklih tednih pokazal izjemen značaj, ki je pomemben na poti do vrha. Kljub temu sem se odločil, da končam sodelovanje, saj sem večji izziv našel v drugem klubu," je za avstrijske medije povedal 25-letni Cerkničan, ki ga v prihodnjih dneh čakajo trije reprezentančni preizkusi v Ljubljani. Urbas je v dresu Celovca zaigral na desetih tekmah, štirikrat zadel in enkrat podal.

Kariero bo do konca sezone nadaljeval pri Västeråsu, trenutno desetouvrščenemu moštvu druge švedske lige. V ligi Allsvenskan že igra trojica Slovencev, in sicer Gašper Krošelj, David Rodman (Oskarshamn) in Aleš Kranjc (preizkušnja Södertalje).

Ne spreglejte