Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
20.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Rok Tičar Žiga Jeglič Robert Sabolič Metallurg Magnitogorsk liga KHL CSKA Moskva Jan Muršak legionarji

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 20.15

6 let, 7 mesecev

CSKA je sezono začel s porazom

Jan Muršak po skoraj pol leta spet v tekmovalnem pogonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Jan Muršak CSKA | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Kapetan slovenske hokejske reprezentance Jan Muršak se je po nesrečni marčevski tekmi, na kateri si je zlomil mečnico, vrnil v tekmovalni ritem. Z moskovskim CSKA so sezono lige KHL odprli proti aktualnemu prvaku Metallurgu iz Magnitogorska in izgubili z 2:3.

Sredi marca so iz Rusije prišle slabe novice, in sicer da si je Jan Muršak na četrtfinalnem obračunu s Torpedom zlomil mečnico desne noge in predčasno končal sezono. Hitri Štajerec tako klubskim soigralcem ni mogel pomagati v boju za naslov prvaka Kontinentalne hokejske lige – v finalu so pozneje izgubili z Magnitogorskom –, prav tako pa je moral izpustiti svetovno prvenstvo divizije I, na katerem si je Slovenija kljub njegovi odsotnosti zagotovila vrnitev v elito.

Sezono začeli, kot so končali zadnjo

A poškodba je zdaj bolj ali manj pozabljena, naš hokejist pa je po dobrih petih mesecih spet okusil tekmovalni naboj. Na odprtju nove sezone lige KHL se je s soigralci zoperstavil lanskemu finalnemu krvniku Metallurgu iz Magnitogorska in v gosteh izgubil z 2:3.

CSKA je sicer povedel že v tretji minuti, a nato so domači izenačili, se na prvi odmor odpravili s prednostjo zadetka, na začetku druge tretjine pa zvišali na 3:1. Moskovčani so prek Dmitrija Kugrjševa (prispeval je oba zadetka) znižali na 3:2, popoln preobrat pa jim ni uspel. Slovenec je igral slabih 13 minut in pol, dobil štiri sodniške mete od sedmih in trikrat streljal na gol.

Štajerec se bo v slabem tednu pridružil slovenski reprezentanci, s katero bo v začetku septembra v Minsku lovil olimpijsko vozovnico. Njegov dres bo krasila črka C. | Foto: Vid Ponikvar Štajerec se bo v slabem tednu pridružil slovenski reprezentanci, s katero bo v začetku septembra v Minsku lovil olimpijsko vozovnico. Njegov dres bo krasila črka C. Foto: Vid Ponikvar

S klubske kmalu na reprezentančno sceno

Muršak v prihodnjih dneh ne bo aktiven le v dresu CSKA, pač pa si bo kmalu nadel tudi reprezentančno opravo in Sloveniji pomagal v boju za vozovnico na olimpijske igre v Pjongčangu leta 2018. Risi bodo namreč med 1. in 4. septembrom OI lovili v Minsku, kjer jim bodo nasproti stali domačini, Danci in Poljaki.

Priprave na misijo se začnejo v sredo, 28-letnik pa naj bi se reprezentanci predvidoma pridružil prihajajočo nedeljo.

Krst za Saboliča, Tičar in Jeglič prvič narazen

V ligi KHL bodo ob Muršaku igrali še trije Slovenci. Člana Admirala iz Vladivostoka Roberta Saboliča v sredo čaka premierna tekma v omenjenem tekmovanj, Rok Tičar in Žiga Jeglič pa bosta prvič, odkar sta se pridružila ligi, zaigrala za različni moštvi. Jeglič bo še naprej branil barve Slovana Bratislave, Tičar pa bo pomagal Avtomobilistu iz Jekaterinburga.

Ne spreglejte