Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
14.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

hokej slovenska hokejska reprezentanca risi Nik Zupančič

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 14.18

6 let, 7 mesecev

Seznam kandidatov za nastop na kvalifikacijah za OI

Na katere rise bo pred misijo Minsk računal slovenski selektor?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska moška članska hokejska reprezentanca se bo v tem tednu zbrala na pripravah pred kvalifikacijami za nastop na prihodnjih zimskih olimpijskih igrah, ki bodo leta 2018 potekale v korejskem Pjongčangu.

Risi, ki jih od 1. do 4. septembra v Minsku čakajo ekipe Belorusije, Danske in Poljske, bodo na tokratnem turnirju poskusili ponoviti uspeh iz februarja 2013, ko so si v danskem Vojensu priigrali vstopnico za olimpijske igre v ruskem Sočiju. V Pjongčang bo odpotoval le zmagovalec olimpijskih kvalifikacij.

Devet treningov in tekma z Italijani

V okviru priprav bo slovenska izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Nika Zupančiča opravila devet treningov na ledu. Poleg tega pa bodo risi v ponedeljek, 29. avgusta 2016, ob 18. uri v ledeni dvorani na Bledu odigrali prijateljsko tekmo proti reprezentanci Italije, ki se je na letošnjem svetovnem prvenstvu v poljskih Katovicah tako kot slovenski hokejisti uvrstila med elito svetovnega hokeja.

Širši nabor igralcev, pomagal bo tudi Kopitar

Selektor Zupančič je na prvi reprezentančni zbor povabil nekoliko širši nabor igralcev, saj se bodo nekateri izmed njih zaradi klubskih obveznosti ekipi pridružili med samimi pripravami ali tik pred začetkom turnirja (Klemen Pretnar, Blaž Gregorc, Robert Sabolič, Jan Muršak in Žiga Jeglič med oziroma tik pred pripravami, Rok Tičar pa neposredno v Minsku).

Risom bo, zaradi prestavitve termina olimpijskih kvalifikacij iz zimskega časa na pozno poletni, lahko pomagal tudi NHL-ovec Anže Kopitar, po seriji poškodb pa se vrača tudi dolgoletni reprezentant Marcel Rodman.

Končni reprezentančni seznam – na tem je po dolgem času tudi Eric Pance, ki se je po sezoni 2014/15 poslovil od hokeja, nato pa spet vrnil – bo oblikovan po odigrani pripravljalni tekmi z Italijo.

Seznam kandidatov za nastop na kvalifikacijah za OI:

Vratarji: Robert Kristan (brez kluba), Gašper Krošelj (brez kluba), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg)
Branilci: Blaž Gregorc (Hradec Kralove), Luka Vidmar (brez kluba), Mitja Robar (KAC Celovec), Žiga Pavlin (brez kluba), Klemen Pretnar (Junost Minsk), Miha Štebih (Slavija Praga), Sabahudin Kovačević (brez kluba), Jurij Repe (Kladno), Aleš Kranjc (Sij Acroni Jesenice)
Napadalci: Anže Kopitar (LA Kings), Jan Muršak (CSKA Moskva), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg), Marcel Rodman (Dresnder Eislowen), Jan  Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak), Anže Kuralt (Grenoble), Ken Ograjenšek (Graz 99ers), Aleš Mušič, Nik Pem, Žiga Pešut (vsi HDD Olimpija Ljubljana), Žiga Pance (KAC Celovec), Andrej Hebar (UTE), Eric Pance (Sij Acroni Jesenice)

 

Kvalifikacije za OI, Minsk*:

Četrtek, 1. september:
14.00 Slovenija – Poljska
18.00 Danska – Belorusija

Petek, 2. september:
14.00 Slovenija – Danska
18.00 Belorusija – Poljska

Nedelja, 4. september:
12.00 Poljska – Danska
16.00 Belorusija – Slovenija

*Vstopnico za OI si zagotovi le zmagovalec kvalifikacijskega turnirja.

 

Ne spreglejte