Jan Muršak na dodatni počitek

Kapetan slovenske hokejske reprezentance Jan Muršak je v torek v Moskvi opravil dodatne preglede v povezavi s poškodbo, ki jo je utrpel na novembrskem reprezentančnem turnirju. Ti so pokazali, da poškodba rame še ni povsem odpravljena, tako da člana moskovskega CSKA čaka še nekaj okrevanja. Kot pravi, bi dodaten počitek lahko trajal le kakšen teden.

Jana Muršaka v tej sezoni čakajo še pomembne tekme končnice s CSKA in reprezentančni obračuni na svetovnem prvenstvu. Kot pravi, noče tvegati. Poškodba rame še ni v celoti opdpravljena, tako da bo v prihodnjih dneh počival.

Jana Muršaka v tej sezoni čakajo še pomembne tekme končnice s CSKA in reprezentančni obračuni na svetovnem prvenstvu. Kot pravi, noče tvegati. Poškodba rame še ni v celoti opdpravljena, tako da bo v prihodnjih dneh počival. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Muršak si je na uvodni tekmi novembrskega reprezentančnega turnirje EIHC na Bledu poškodoval ramo. Odločil se je, da bo okreval brez operacije in se v začetku januarja vrnil v tekmovalni ritem. Dres moskovskega velikana je v tem letu na obračunih oblekel dvakrat, a na drugi tekmi igral le prvi dve tretjini in slabih osem minut.

Na naslednjem srečanju, vojaškem derbiju CSKA in SKA, ga ni bilo v postavi, trener CSKA Dmitrij Kvartalnov pa je njegovo odsotnost komentiral z besedami: "Muršak je spet poškodovan."

Brez nadaljnjega tveganja

Po informacijah slovenske krovne hokejske organizacije je slovenski napadalec v torek v ruski prestolnici opravil dodatne preglede v zvezi s poškodbo rame, ki še ni v povsem odpravljena.

Prihodnje domače tekme svojega kluba bo opazoval ob ledu. Prihodnje domače tekme svojega kluba bo opazoval ob ledu. Foto: Vid Ponikvar

Glede na to, da v prihodnjih tednih in mesecih 28-letnika čakajo pomembne tekme v končnici KHL in svetovno prvenstvo elitne divizije, zaradi katerih noče po nepotrebnem tvegati ponovitve poškodbe, se je v dogovoru z vodstvom kluba odločil za dodaten počitek. Kapetan risov upa, da bo ta trajal le kakšen teden.

CSKA zaseda drugo mesto zahodne konference, pred njim je le SKA Sankt Peterburg. Obe moštvi sta že uvrščeni v končnico.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano