Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
22.13

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Jan Muršak KAC Celovec VIenna Capitals Rok Tičar HK Olimpija IceHL

Petek, 27. 10. 2023, 22.13

6 mesecev

IceHL, 27. oktober

Olimpija se pripravlja na nedeljo, Dunajčani presenetili prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Red Bull Salzburg : Vienna Capitals | Vodilni Salzburg je izgubil proti Dunaju, ki je na Solnograško prišel z obupno popotnico devetih zaporednih porazov. | Foto Gepa/RedBull

Vodilni Salzburg je izgubil proti Dunaju, ki je na Solnograško prišel z obupno popotnico devetih zaporednih porazov.

Foto: Gepa/RedBull

Hokejisti HK SŽ Olimpija so imeli danes tekmovanja prost dan, znova bodo na delu v nedeljo ob 18. uri, ko bo v Tivoliju gostoval Asiago, proti kateremu se bodo poskušali izogniti 21. zaporednemu domačemu porazu v IceHL. Danes pa je bilo odigranih šest dvobojev. Prvak Salzburg je izgubil proti Dunaju, ki se je izognil desetemu zaporednemu porazu.

Antti Karhula
Sportal "Frustrirajoče, kot da se ničesar ne naučimo"

Prvak Salzburg je danes gostil Dunaj (Rok Tičar), ki je na Solnograško prišel s popotnico devetih zaporednih porazov. A zgodilo se je presenečenje, Capitals so po mesecu dni posta le prišli do nove zmage, svoje četrte v sezoni. Prvake so premagali z 2:1, pri zmagovitem golu je s podajo sodeloval tudi slovenski hokejist Rok Tičar.

Salzburžani po šele tretjem porazu v sezoni ostajajo na prvem mestu in imajo točko prednosti pred madžarskim prvakom Fehervar AV19 (Anže Kuralt), ki je v sredo iz Tivolija odpeljal zmago, danes pa doma priznal premoč z 1:2 lanskemu finalistu Bolzanu. Kuralt je bil sicer podajalec pri edinem golu Fehervarja.

Na Koroškem sta bila dva dvoboja. Beljačani (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) so v dvoboju ekip zgornjega dela gostili Linz in ga premagali s 3:2. Sabolič je v 27. minuti zadel za izenačenje na 1:1. Celovčani (Jan Muršak, Luka Gomboc) so s 4:1 odpravili zadnji Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc). Muršak je bil podajalec pri drugem golu Celovca, četrtega pa je zabil sam.

Innsbruck je s 4:3 premagal Vorarlberg (Luka Maver), za katerega je debitiral Matic Podlipnik, Asiago pa je bil z 2:0 boljši od Pustertala.

Olimpija se pripravlja na nedeljsko domačo tekmo. Ob 18. uri bo v Tivoliju gostoval Asiago. Bodo zmaji dosegli prvo domačo zmago v IceHL po 2. decembru lani, ko so premagali Pustertal, ali se bo negativni niz podaljšal na rekordnih 21?

Liga ICE

Petek, 27. oktober

Lestvica

 

HK Olimpija :  Fehervar AV19
Sportal Olimpijin domači negativni niz zdaj traja že 20 tekem
Ne spreglejte