Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 4. 2020,
8.02

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

NHL

Torek, 28. 4. 2020, 8.02

4 leta, 5 mesecev

Hokejska liga NHL se bo pri naboru novincev zgledovala pri NFL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
NHL | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Severnoameriška hokejska liga NHL se bo pri letošnjem naboru novincev za naslednjo sezono zgledovala po tistem, ki so ga 23., 24. in 25. aprila pripravili v ameriškem nogometu NFL in je zaradi pandemije novega koronavirusa potekal videokonferenčno ter so ga v prenosu predvajali na televizijskih postajah.

V povprečju si je prvi dan ogledalo kar 15,6 milijona gledalcev, kar je novi absolutni rekord, 8,2 milijona drugi dan, tretji dan pa 4,2 milijona.

"Mislim, da lahko pripravimo dober in zelo učinkovit nabor virtualno. Mogoče ta ne bo povsem tak, kot je bil v NFL, lahko pa bo podoben," je pojasnil izvršni komisar NHL in pravnik Bill Daly, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

NHL je prekinjena od 12. marca, in v najmočnejši hokejski ligi na svetu upajo, da bodo lahko dokončali preostanek rednega dela sezone ali pa vsaj odigrali končnico.

Nabor novincev je bil predviden 26. in 27. junija v Montrealu. Daly je dejal, da bi ga lahko tudi prestavili in opravili tudi pred tem, vendar odločitve o tem še niso sprejeli. Odvisna bo tudi od nadaljnjega razpleta te sezone, poroča STA.

Sidney Crosby - Anže Kopitar
Sportal Samoosamitev v NHL podaljšana do konca aprila
Ne spreglejte