Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2015,
17.03

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 10. 3. 2015, 17.03

8 let, 3 mesece

Hokejisti po vstopnice za OI že novembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Znani so termini kvalifikacijskih turnirjev za nastop na OI v Pjeongčangu leta 2018, ki si jih bodo priborile tri reprezentance. Prvi boji že novembra letos, ključni septembra prihodnje leto.

Mednarodna hokejska zveza je objavila sistem in termine (pred)kvalifikacij za prihodnje olimpijske igre, ki bodo leta 2018 potekale v južnokorejskem Pjeongčangu. Osem najvišje uvrščenih reprezentanc po majskem svetovnem prvenstvu na Češkem se bo neposredno uvrstilo na prihodnje tekmovanje petih krogov, kjer bo med 12 reprezentancami nastopila tudi gostiteljica. Po SP bo tako na OI prostora še za tri moške reprezentance, ki bodo vstopnice lovile na treh kvalifikacijskih turnirjih.

Prvi turnir bo na sporedu že med 5. in 8. novembrom letos, na njem pa bo v treh skupinah nastopilo skupno 12 reprezentanc, ki bodo na svetovni lestvici uvrščene na mesta med 27. in 38. Zmagovalci prvega turnirja se bodo uvrstili na drugi turnir, na sporedu bo med 11. in 14. februarjem prihodnje leto. Ob kvalifikantih bodo tam v treh skupinah nastopile še reprezentance, ki jim bodo pripadala mesta med 18. in 26. Zmagovalec vsake od treh skupin se bo uvrstil na zadnji kvalifikacijski turnir, na katerem se bodo delile olimpijske vstopnice.

Septembra prihodnje leto bo najbolj vroče

Zadnje kvalifikacijsko sito, kjer pričakujemo tudi slovensko izbrano vrsto (trenutno 14.), bo na sporedu med 1. in 4. septembrom leta 2016. Ob treh kvalifikantih drugega kroga bodo v sklepnem krogu kvalifikacij sodelovale še reprezentance, ki bodo uvrščene na mestih med 9. in 17. Olimpijsko vozovnico si bodo priigrale zmagovalke vsake od treh skupin. Spomnimo, zadnje sito kvalifikacij pred olimpijskimi igrami v Sočiju je bilo februarja leta 2013, Slovenija si je OI priigrala s prvim mestom v skupini, v kateri so v danskem Vojensu ob gostiteljih tekmovali še Belorusi in Ukrajinci.

Kvalifikacijski turnirji v ženski konkurenci – na olimpijskih igrah bo nastopilo le osem reprezentanc – se bodo začeli avgusta prihodnje leto, končali pa februarja leta 2017. Kje bodo turnirji, še ni znano.

Ne spreglejte