Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 6. 2017,
14.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Alpska liga Tomaž Vnuk HDD Jesenice HK Olimpija

Sreda, 28. 6. 2017, 14.23

6 let, 7 mesecev

Ni še uradne potrditve

Olimpija v Alpski ligi: Uradno še ni, a stvari se odvijajo v pravo smer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
HDD Olimpija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na spletni strani HK Olimpija je v Obvestilu o aktivnostih za naslednjo sezono med drugim zapisano, da bo članska ekipa kluba v prihodnji sezoni igrala v Alpski ligi. Predsednik Tomaž Vnuk pravi, da uradno tega še ne more trditi, da pa se stvari odvijajo v pravo smer.

Pisali smo že, da sta v tekmovanje Alpske lige za prihodnjo sezono prijavljena dva slovenska kolektiva. Jeseničani so ligo z avstrijskim, italijanskim in slovenskim pridihom spoznali že v lanski sezoni, predvideno je, da jo bodo v prihodnji tudi Ljubljančani.

Potem ko je obubožana HDD Olimpija dobila stop znak za igranje v razširjenem avstrijskem prvenstvu, poskušajo člansko ekipo na noge vzpostaviti pri HK Olimpija. Klub, ki je do zdaj skrbel za mlajše selekcije, je glavni kandidat za priključitev Alpski ligi.

Njegov predsednik Tomaž Vnuk nam je pretekli teden dejal, da se s ključnim sponzorjem (to naj bi bile Slovenske železnice) še dogovarjajo in da podpisa še ni, a da delajo vse tako, kot da bo članska ekipa zagotovo igrala v omenjenem tekmovanju.

Obvestilo s HK Olimpija v Alpski ligi

Ponedeljkovo obvestilo na spletni strani HK Olimpija o aktivnostih za prihodnjo sezono pa med drugim pravi, da bo članska ekipa sodelovala v tekmovanju AHL (Alpska liga), državnem članskem prvenstvu (ki ga bodo igrali vzporedno oz. znotraj mednarodne lige HZS) ter v državnem pokalnem prvenstvu.

"V prihodnjih dneh in tednih bodo intenzivno potekale nadaljnje aktivnosti glede sestave članske ekipe in organizacijske zadeve, vezane na delo ekipe ter organizacije tekem v sezoni 2017/2018. Pri zagotovitvi sredstev računamo na sredstva Mestne občine Ljubljana, skupine sponzorjev in Hokejske zveze Slovenije," se še glasi del obvestila.

V sezoni 2017/2018 bo HK Olimpija sodeloval v naslednjih tekmovanjih*:

  • Zmajčki in Malčki, tekmovalni turnirji U-8 in U-10, skladno s propozicijami HZS,
  • mlajši dečki z dvema tekmovalnima ekipama v DP U-12,
  • dečki v DP U-14,
  • kadeti v DP U-16,
  • mladinci v DP U-18,
  • članice v DP Članic,
  • članska ekipa v tekmovanju AHL (Alpska liga), Državnem članskem prvenstvu (ki se bo igral vzporedno oz. znotraj mednarodne lige HZS) ter v Državnem pokalnem prvenstvu,
  • skupaj s HK Slavija Junior sodelujemo tudi pri izvedbi tekmovanja EBYSL U-20.

*del obvestila z uradne spletne strani HK Olimpija, objavljenega 26. junija 2017

Vnuk: Nič ni še uradno

Za pojasnilo smo poklicali Vnuka in ga z vsebino obvestila, kot je dejal, nekoliko presenetili. Kot pravi, uradno še ne more trditi, da bo članska ekipa v prihodnji sezoni zagotovo igrala v Alpski ligi. Je pa 47-letnik, ki je večkrat poudaril, da se polovičarstva ne bo šel, tokrat zvenel bolj optimistično kot ob zadnjem pogovoru.

"Nič še ni uradnega. Še vedno se dogovarjamo, tako glede ekipe kot sponzorjev. Čakamo na potrditev besed. Lahko pa rečem, da gredo stvari v pravi smeri. Še naprej delamo tako kot zadnje mesece, in sicer da bo HK Olimpija nastopila v Alpski ligi."

"Stvari gredo v pravo smer," pravi Tomaž Vnuk. | Foto: Vid Ponikvar "Stvari gredo v pravo smer," pravi Tomaž Vnuk. Foto: Vid Ponikvar

Štiri skupine, šestkrat z Jesenicami

V Alpski ligi naj bi tako v prihodnji sezoni nastopilo 17 moštev, razdeljenih v štiri skupine (tri s po štirimi klubi, ena s petimi). Del ene naj bi bili Jesenice, Olimpija, druga ekipa Salzburga in druga ekipa Celovca. Vsak klub naj bi z vsakim odigral dve tekmi, s tistimi iz svoje skupine pa šest.

Ne spreglejte