Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2017,
16.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

HK Olimpija HDD Olimpija Tomaž Vnuk sponzorji Alpska liga

Petek, 23. 6. 2017, 16.22

6 let, 6 mesecev

Dogajanje pri HK Olimpija

Tomaž Vnuk: Trudimo se. Še vedno potekajo sponzorski pogovori.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

"Poskušamo sestaviti ekipo in zagotoviti vse potrebno. Upamo, da bodo stvari danes teden ali pa v začetku julija rešene," o vzpostavitvi članskega moštva HK Olimpija pravi njegov predsednik Tomaž Vnuk. Čeprav uradno sodelovanje z generalnim sponzorjem še ni sklenjeno, v klubu delajo vse v smeri, da bo njihova članska ekipa igrala v Alpski ligi.

Robert Kristan se je s HK Olimpija dogovoril za dvoletno sodelovanje. | Foto: Vid Ponikvar Robert Kristan se je s HK Olimpija dogovoril za dvoletno sodelovanje. Foto: Vid Ponikvar  

Pretekli teden so iz tabora HK Olimpija prišle spodbudne novice. Klub, ki je v preteklosti skrbel za mlajše selekcije, zdaj pa gradi člansko ekipo, se je za dvoletno sodelovanje dogovoril z dolgoletnim reprezentančnim vratarjem Robertom Kristanom.

Zelena luč za gradnjo moštva je prišla po obljubljeni pomoči Mestne občine Ljubljana in sestanku s potencialnim generalnim sponzorjem Slovenske železnice. Predvideno je, da se kolektiv HK Olimpija pridruži Alpski ligi, njegov proračun pa naj bi se vrtel okoli 550 tisoč evrov. Za zdaj pogodba z glavnim  sponzorjem še ni podpisana. Čeprav čas hitro teče in je negotovosti, ki predsedniku Tomažu Vnuku kratijo spanec, še veliko, se pri HK Olimpija pripravljajo na igranje v Alpski ligi.

"Od skupščine (pretekli četrtek, op. a.) ni nič bistveno novega. Poskušamo sestaviti ekipo in zagotoviti vse potrebno. Upamo, da bodo stvari danes teden ali pa v začetku julija rešene. Trudimo se. Še vedno potekajo sponzorski pogovori. Največ bo seveda odvisno od generalnega sponzorja, potem pa se njemu prilagodi vse preostalo," nam je v petek dopoldne dejal Vnuk, ki pospešeno sestavlja igralski kader.

Predsednik HK Olimpija Tomaž Vnuk upa, da bodo sponzorska vprašanja uradno in s podpisom "zaprli" v kratkem času. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik HK Olimpija Tomaž Vnuk upa, da bodo sponzorska vprašanja uradno in s podpisom "zaprli" v kratkem času. Foto: Vid Ponikvar

Ustno dogovorjen z 80 odstotki ekipe

"Še naprej potekajo pogovori tudi s hokejisti. Ustno smo dogovorjeni z 80 odstotki igralcev. Med temi fanti jih je nekaj, ki so že igrali za reprezentanco, ampak standardnih reprezentantov ni. Seveda upamo in si bomo prizadevali, da bi ti fantje prišli v reprezentanco," o moštvu pravi 47-letnik.

Igralci, ki so imeli še veljavne pogodbe s HDD Olimpija (do letos je igralo v ligi EBEL, vodstvo katere mu je zaradi neurejenih razmer pokazalo rdečo luč v tem tekmovanju, op. a.), imajo poseben status, tako da bi se kljub izteku prestopnega roka za slovenske igralce v domačih klubih lahko preselili v HK Olimpija.

Vnuk noče prehitevati dogodkov, zato je z informacijami še precej skop. Pojavlja se veliko namigovanj o trenerskem štabu, a za zdaj o teh noče govoriti. Ponavlja le, da bo Andrej Brodnik zagotovo v trenerskem delu. Kot glavni trener ali kot pomočnik trenerja.

Z 80 odstotki ekipe, za katero bi v prihodnji sezoni navijači Olimpije lahko stiskali pesti v Alpski ligi in domačem prvenstvu, je Vnuk dogovorjen ustno. | Foto: Grega Valančič/Sportida Z 80 odstotki ekipe, za katero bi v prihodnji sezoni navijači Olimpije lahko stiskali pesti v Alpski ligi in domačem prvenstvu, je Vnuk dogovorjen ustno. Foto: Grega Valančič/Sportida

Predlagan razpored vključuje Ljubljančane in vsaj šest obračunov z Jesenicami

Čeprav je vprašajev okoli članske ekipe iz slovenske prestolnice še veliko, je vodstvo Alpske lige pri oblikovanju predvidenega razporeda tekmovanja ob Jeseničanih upoštevalo tudi Ljubljančane. Kolektiva naj bi se že v rednem delu srečala šestkrat.

"Trenutno stanje je takšno, da je ekipa iz Ljubljane prijavljena. Upoštevana je tudi v razporedu tekmovanja, ki bo znan v kratkem. V tem tednu ali pa v začetku drugega tedna. Okvirni datumi tekem so že znani. Po razporedu, ki je trenutno predlagan in bo po mojem mnenju tudi sprejet, naj bi z Jesenicami v rednem delu igrali šest tekem," se je predvidenega urnika dotaknil Vnuk.



V rednem delu Alpske lige je predvidenih šest obračunov med Jesenicami in ljubljanskim moštvom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V rednem delu Alpske lige je predvidenih šest obračunov med Jesenicami in ljubljanskim moštvom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Priprave čez dober mesec

Če se bodo stvari iztekle po njegovih željah, bo Olimpija priprave začela 31. julija, a bo pred tem datumom treba doreči še marsikatero stvar, pravi nekdanji odlični napadalec. Ta predvideva, da bo imelo moštvo v avgustu okoli pet pripravljalnih tekem. Pogovarjajo se z ekipami Alpske lige. Ob tem naj bi pripravljalni turnir, ki bi se ga najverjetneje udeležila tudi Olimpija, organizirala tudi HZS.

Začetek Alpske lige je predviden za 9. september, a slovenska predstavnika naj bi tekmovanje začela nekaj dni pozneje, saj bo tisti konec tedna v Celju potekal pokal Slovenije.

Pešut pri EHC Bayreuth

Po štirih sezonah pri HDD Olimpija in ligi EBEL se Žiga Pešut seli v Nemčijo. 24-letni napadalec se je za sodelovanje dogovoril z nemškim drugoligašem EHC Bayreuth, ki je v lanski sezoni prvič zaigral v drugi nemški ligi. Obstal je v četrtfinalu.

Ne spreglejte